Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταϊκούρας: Ένεση ρευστότητας 11-12 δισ. στο έτος

Στο τέλος του έτους θα έχουν διατεθεί 5 δισ. ευρώ από την επιστρεπτέα προκαταβολή σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών. Στο τέταρτο «κύκλο» η πλατφόρμα θα παρουσιάζει απευθείας το ποσό που δικαιούται η επιχείρηση.

Σταϊκούρας: Ένεση ρευστότητας 11-12 δισ. στο έτος

Το ποσό του 1.2 δισ. ευρώ θα διατεθεί στις επιχειρήσεις από την επιστρεπτέα προκαταβολή 4 υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας πως συνολικά το ποσό στο τέλος του έτους θα φτάνει τα 5 δισ. ευρώ  . Μίλησε για ένα μέτρο που πέτυχε και σημείωσε πως ήδη έχουν καλυφθεί πάνω από 145.132 μοναδικά ΑΦΜ, που μοιράστηκαν 3.4 δισεκατομμύρια.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως την Παρασκευή ή μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιστρεπτέα προκαταβολή 4 και την άλλη εβδομάδα θα κατατεθεί ένα σημαντικό ποσό. Μάλιστα σημείωσε πως η πλατφόρμα θα παρουσιάζει απευθείας το ποσό που δικαιούται η επιχείρηση.

Κατά την τοποθέτηση του στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως συνολικά μέσα στο έτος από την επιστρεπτέα προκαταβολή και τα άλλα εργαλεία (όπως το ΤΕΠΙΧ και ο εγγυοδοτικός μηχανισμός) η συνολική ένεση ρευστότητας θα είναι 11-12 δισ. ευρώ.

«Ενισχύουμε και διευρύνουμε τα υφιστάμενα μέτρα ανάλογα και με τις δυνατότητες της οικονομίας» τόνισε, λέγοντας πως πρέπει να μείνουμε μακριά από «ανέξοδες και ανεύθυνες πλειοδοσίες». Παράλληλα σημείωσε πως ακόμα δεν γνωρίζουμε την πλήρη έκταση και ένταση του προβλήματος, με την κυβέρνηση να έχει επανειλλημένα αναφέρει πως έχει κρατήσει πολεμοφόδια.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις λόγω και της πανδημίας, εστιάζοντας στην ανάγκη να υπάρξουν ουσιαστικά μέτρα στήριξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v