Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κικίλιας: Άμεση πρόσληψη 300 γιατρών στις ΜΕΘ

Κατατέθηκε τροπολογία του υπουργείου Υγείας στη Βουλή. Οι βασικές ρυθμίσεις που προωθούνται για γιατρούς και νοσοκομεία.

Κικίλιας: Άμεση πρόσληψη 300 γιατρών στις ΜΕΘ

Την άμεση πρόσληψη 300 μόνιμων γιατρών στις ΜΕΘ και την περαιτέρω αύξηση κλινών εντατικής θεραπείας προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην Βουλή. «Καταβάλουμε προσπάθεια για να μείνει η χώρα όρθια και το ΕΣΥ να μην αφήσει κανένα συμπολίτη μας απροστάτευτο» σημείωσε για να προσθέσει "προβλέπεται η άμεση πρόσληψη 300 μόνιμων γιατρών στις ΜΕΘ. Οι 200 προσλήψεις αφορούν αιτήσεις και διαδικασίες που τρέχουν και οι 100 επιλαχόντες".

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι οι ειδικευόμενοι που το επιθυμούν θα μπορούν να παρατείνουν την υπηρεσία τους στο ΕΣΥ. Επίσης μπορεί να παραταθεί (για έξι μήνες) η θητεία γιατρών που είναι κοντά στο όριο και θα έπρεπε να συνταξιοδοτηθούν στο τέλος του έτους, ενώ δίνεται η δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να μπορέσουν να υπηρετήσουν στο ΕΣΥ με ειδική σχέση εργασίας. Παράλληλα επεκτείνεται η δυνατότητα αναγκαστικής διάθεσης ιδιωτικών κλινικών και θεραπευτηρίων

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v