Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρούτσης: Είμαστε έτοιμοι για την ψηφιακή σύνταξη

Ακόμα δεν ξεκίνησε η απονομή των ψηφιακών συντάξεων γιατί «ελέγχονται δυο και τρεις φορές για την ορθότητα των αποτελεσμάτων», τόνισε ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως στόχος είναι το 2021 το 85% των συντάξεων να εκδίδεται ψηφιακά.

Βρούτσης: Είμαστε έτοιμοι για την ψηφιακή σύνταξη

«Βρισκόμαστε πριν το μεγάλο άλμα για την παρουσίαση της ψηφιακής σύνταξης» σημείωσε στην Ολομέλεια ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, επισημαίνοντας πως τα πρώτα βήματα έχουν γίνει.

Σε πρώτη φάση το μέτρο αφορά δυο μεγάλες κατηγορίες: τις αποφάσεις μεταβίβασης κύριων συντάξεων λόγω θανάτου συνταξιούχου και τις αποφάσεις συντάξεων γήρατος αγροτών.

Κατά την τοποθέτηση του στην Ολομέλεια , απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Μουλκιώτη από το Κίνημα Αλλαγής, ο Γιάννης Βρούτσης σημείωσε πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Ανέφερε πως ακόμα δεν ξεκίνησε η απονομή των ψηφιακών συντάξεων γιατί «ελέγχονται δυο και τρεις φορές για την ορθότητα των αποτελεσμάτων», ενώ τόνισε πως στόχος είναι το 2021 το 85% των συντάξεων να εκδίδεται ψηφιακά.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση για την προσωρινή σύνταξη ο Γ. Βρούτσης σημείωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να καταβάλεται και σε όσους δεν κάνουν αίτηση.

Παράλληλα άσκησε κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ πως άφησε 1.058.000 εκκρεμότητες σε κύριες συντάξεις, επικουρικές, συντάξεις χηρείας, επανυπολογισμούς και άλλες υποθέσεις. Για να προσθέσει πως δεν ήταν καταχωρημένες 16257 συντάξεις και να επισημάνει πως «τις βγάλαμε από τα ντουλάπια».

Τέλος ο υπουργός Εργασίας σημείωσε πως δεν πρέπει να ανησυχεί κανένας για τη σύνταξη του, καθώς το ασφαλιστικό σύστημα είναι βιώσιμο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v