Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Καραμανλή - Γκαργκάνα

Συνάντηση με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνα είχες σήμερα στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής, ο οποίος με αφορμή τη συζήτηση για τον προυπολογισμό έκανε λόγο για ”επείγουσα αλλαγή πολιτικής”.

Συνάντηση Καραμανλή - Γκαργκάνα
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε, σήμερα, στο γραφείο του στη Βουλή, με τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Ν. Γκαργκάνα. Στη συνάντηση μετείχαν ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος κ. Γ. Σουφλιάς και ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων κ. Γ. Αλογοσκούφης.

Ο κ. Καραμανλής, μετά τη συνάντηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

” Συναντηθήκαμε με τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γκαργκάνα, εν όψει του Προϋπολογισμού, η συζήτηση του οποίου αρχίζει αύριο στη Βουλή. Συζητήσαμε τα γενικότερα ζητήματα της οικονομίας.

Οφείλω να πω ότι σε πολλές από τις κριτικές επισημάνσεις και προτάσεις του κ. Διοικητού συμπίπτουν οι απόψεις μας.

Οπως απεκάλυψαν οι εκθέσεις της Eurostat, η υποτιθέμενη δημοσιονομική εξυγίανση απεδείχθη μύθος. Απεδείχθη, επίσης, ότι οι Προϋπολογισμοί όλων των τελευταίων ετών ήταν πλασματικοί. Και αυτό πρέπει να πω ήταν μια τεράστια πολιτική απάτη.

Η πραγματικότητα είναι ότι τα χρέη - το δημόσιο χρέος και τα κρυφά χρέη - ναρκοθετούν την πορεία της οικονομίας. Η πραγματικότητα είναι ότι η Ελλάδα παραμένει η φτωχότερη χώρα στην ευρωζώνη.

Είναι ανάγκη να καταλάβουμε ότι με τους ρυθμούς της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούμε να πετύχουμε την πραγματική και οικονομική σύγκλιση. Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να προωθήσουμε μια πολιτική με ταχεία εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών, με απελευθέρωση αγορών, ενίσχυση του ανταγωνισμού, καλή και ταχεία αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, εάν θέλουμε να κάνουμε πραγματικότητα την οικονομική και κοινωνική σύγκλιση.

Γι’ αυτό, όμως, επιμένω ότι το πρόβλημα της οικονομίας είναι πολιτικό. Επειγόντως χρειάζεται αλλαγή πολιτικής”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v