P. Clerens: Ο καταναλωτής στο προσκήνιο της παραγωγής ενέργειας

Με την αποθήκευση ενέργειας θα μπορεί να καταναλώνει τη δική του ενέργεια, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει φόρους. Θα μπορεί να κερδίζει από τις διακυμάνσεις της χονδρικής τιμής του ρεύματος.

P. Clerens: Ο καταναλωτής στο προσκήνιο της παραγωγής ενέργειας

«Με την εφαρμογή του ενεργειακού πακέτου της ΕΕ και την αποθήκευση ενέργειας ο καταναλωτής μπορεί να συμμετέχει στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας, να καταναλώνει τη δική του ενέργεια χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει φόρους, ή ακόμη και να κερδίζει από τις διακυμάνσεις της χονδρικής τιμής του ρεύματος.

Η αποθήκευση ενέργειας συνδέει τη βιώσιμη παραγωγή ενέργειας με την οικονομική προστιθέμενη αξία για τους καταναλωτές».

Αυτά, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Αποθήκευση Ενέργειας (EASE), Patrick Clerens, σε συνέντευξη προς το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τονίζοντας ακόμη ότι η αποθήκευση ενέργειας θα παίξει κρίσιμο ρόλο στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για σταδιακή εξάλειψη των εκπομπών διοξειδίου, καθώς αποτελεί προϋπόθεση για την ενσωμάτωση υψηλότερων μεριδίων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ παράλληλα υποστηρίζει την αποτελεσματική λειτουργία του δικτύου. Μέλη του Οργανισμού από ελληνικής πλευράς είναι η ΔΕΗ και η Eunice Energy Group.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Patrick Clerens στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v