Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γκαργκάνας: Προτείνει λήψη μέτρων για πληθωρισμό

Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού πρότεινε ο διοικητής της ΤτΕ, Ν. Γκαργκάνας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό και που αφορούσε την έκθεση, την οποία το ίδρυμα θα υποβάλλει στη βουλή την Παρασκευή.

Γκαργκάνας: Προτείνει λήψη μέτρων για πληθωρισμό
Τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού θεωρεί αναγκαία ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Ν. Γκαργκάνας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κ. Σημίτη σχετικά με την έκθεση που θα υποβάλλει την Παρασκευή η ΤτΕ στη Βουλή, ο κ. Γκαργκάνας είπε, ότι ”τα προβλήματα και οι επιδόσεις της Οικονομίας δεν έχουν μεταβληθεί πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό”, και προσέθεσε: ”Η οικονομία γενικά πάει καλά. Έχουμε ρυθμό ανάπτυξης που είναι από τους υψηλότερους μαζί με της Ιρλανδίας στη ζώνη του ευρώ. Παράλληλα, όμως, όπως και οι ιρλανδοί, έχουμε ένα πληθωρισμό, που είναι πάνω από το μέσο όρο της ζώνης του ευρώ”.

”Αυτό χρειάζεται κάποια προσοχή, γιατί αν οι αποκλίσεις από το μέσο πληθωρισμό της ευρωζώνης συνεχιστούν για πολλά χρόνια, θα υπάρξει απώλεια ανταγωνιστικότητας και σοβαρές συνέπειες για την απασχόληση,. Καθώς και το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας. Γι΄αυτό, χρειάζεται προσοχή και λήψη κάποιων μέτρων”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v