Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόντρες για πιθανό έλλειμμα σε ηλεκτρική ενέργεια

Ανακριβή χαρακτήρισε τη μελέτη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, η οποία αναφέρει ότι το 2005 θα υπάρχει σημαντικό έλλειμμα σε ηλεκτρική ενέργεια, ο καθηγητής του ΕΜΠ Ε. Διαλυνάς. Ωστόσο, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών της ΔΕΗ , ανέφερε ότι υπάρχουν στοιχεία για το ενεργειακό έλλειμμα του 2005.

Κόντρες για πιθανό έλλειμμα σε ηλεκτρική ενέργεια
Δεν μπορεί να θεωρηθεί επαρκής και ακριβής η πρόσφατη μελέτη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), η οποία αναφέρει ότι το 2005 θα υπάρχει σημαντικό έλλειμμα σε ηλεκτρική ενέργεια, ανακοίνωσε ο καθηγητής του ΕΜΠ Ε. Διαλυνάς.

Όπως σημείωσε, η μεθοδολογία που εφαρμόζεται στην εν λόγω μελέτη και ο υπολογισμός των δεικτών αξιοπιστίας είναι αρκετά προσεγγιστικοί, έτσι ώστε τα αποτελέσματα που έχουν βρεθεί να μην διαθέτουν την ακρίβεια που χρειάζεται σε μία μελέτη, η οποία αφορά την επάρκεια του ελληνικού συστήματος παραγωγής.

Επιπρόσθετα, τόνισε ο καθηγητής, η δομή της μελέτης δείχνει εμφανώς ότι οι συντάκτες της δεν διαθέτουν τη γνώση και την εμπειρία που χρειάζονται για την εκπόνηση των αναλύσεων που αφορούν την αξιοπιστία λειτουργίας των συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι επισημάνσεις αυτές του Ε. Διαλυνά, έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών της ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Τσαρούχας, ανέφερε ότι υπάρχουν στοιχεία για το ενεργειακό έλλειμμα του 2005, ωστόσο, αρνήθηκε να τα καταθέσει, σημειώνοντας ότι προτιμά ένα πιο... επίσημο τρόπο.

Κατά τα λοιπά, ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών, εξαπέλυσε επίθεση στον Πρόεδρο της ΡΑΕ Π. Κάπρο, ο οποίος ”προσπαθεί να τρομοκρατήσει την κοινή γνώμη”, ενώ εμφανίζεται αντίθετος στη δεύτερη μετοχοποίηση της ΔΕΗ, λόγω της αρνητικής χρηματιστηριακής συγκυρίας, αλλά και της χαμηλής αποτίμησης της Επιχείρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v