Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στουρνάρας: Μας έσωσε και η… Ακρόπολη

Οι εταίροι μας «δεν μπορούσαν να αφήσουν το λίκνο της δημοκρατίας και του πολιτισμού να καταρρεύσει», εκτίμησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στουρνάρας: Μας έσωσε και η… Ακρόπολη

Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης θα είναι μεγαλύτερος από τις προβλέψεις που υπάρχουν στην Ενδιάμεση Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, καθώς δεν έχουν ληφθεί υπόψη τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Αυτό σημείωσε ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας παραδίδοντας στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα την έκθεση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Όπως είπε φέτος θα κινηθούμε πάνω το 2% και αρκετά πάνω από το 2% το 2020 και αυτό σε περίοδο που επιβραδύνεται η παγκόσμια οικονομία. Επεσήμανε πως τα μηνύματα είναι αισιόδοξα, κάτι που φαίνεται και από την πορεία των ομολόγων.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις προκλήσεις του μέλλοντος, όπως η συνέχιση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, ο στόχος για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων σε συνεννόηση με τους εταίρους, η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και η μείωση των κόκκινων δανείων για να ανταπεξέλθουν οι τράπεζες στον πραγματικό τους ρόλο που είναι η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

Για μήνυμα αισιοδοξίας που έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. Νωρίτερα είχε αναφερθεί στη συμβολή της ΤτΕ και του Γιάννη Στουρνάρα στην προστασία των οικονομικών συμφερόντων της χώρας σε κρίσιμες εποχές.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες εξέφρασε την ικανοποίηση για την επιστροφή της ρευστότητας στην αγορά, σε συνδυασμό και με το «μαξιλαράκι» που υπάρχει στην ΤτΕ. Παράλληλα έκανε μια σύντομη αποτίμηση της πορείας εξόδου από την κρίση σημειώνοντας πως «μας έσωσε και η Ακρόπολη» καθώς οι εταίροι μας «δεν μπορούσαν να αφήσουν το λίκνο της δημοκρατίας και του πολιτισμού να καταρρεύσει».

Όσον αφορά την προσωπική του διαδρομή δεν θέλησε να αποκαλύψει τα σχέδια του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι νωρίς ακόμη. Άλλωστε άλλος αποφασίζει και προηγείται η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v