Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη Hines το ακίνητο του πρώην πολυκινηματογράφου Odeon

Η Hines πραγματοποιεί τη δεύτερη επενδυτική πρωτοβουλία στη Λεωφόρο Συγγρού καθώς από εκεί είχε ξεκινήσει το 2017, όταν αγόρασε μαζί με τη Henderson Park το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου Athens Ledra.

Στη Hines το ακίνητο του πρώην πολυκινηματογράφου Odeon

Στην αμερικανική Hines καταλήγει, με τίμημα κοντά στα 20 εκατ. ευρώ, το ακίνητο του πρώην πολυκινηματογράφου Odeon στη Λεωφόρο Συγγρού, στη διαδικασία που προχώρησε χθες η Εθνική Leasing.

Το δεύτερο ακίνητο που πωλούσε χθες η θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, το κτίριο της Μιχαλακοπούλου που στέγαζε κάποτε τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ), κατέληξε στην Trastor με προσφορά 25 εκατ. ευρώ, πολύ υψηλότερα από τους δύο άλλους διεκδικητές, την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand και την επενδυτική εταιρεία Dromeus. Η Dimand είχε ενδιαφερθεί και για το ακίνητο της Λεωφόρου Συγγρού, χωρίς τελικά να υποβάλει προσφορά. Το συγκεκριμένο ακίνητο είναι ανωδομής κοντά στις 8.000 τετραγωνικά μέτρα και με περίπου 12.000 τ.μ. υπόγειων χώρων.

Με την απόκτηση του πρώην πολυκινηματογράφου (Odeon Starcity), η Hines πραγματοποιεί τη δεύτερη επενδυτική πρωτοβουλία στη Λεωφόρο Συγγρού καθώς από εκεί είχε ξεκινήσει το 2017, όταν αγόρασε, μαζί με τη Henderson Park, το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου Athens Ledra, το οποίο πλέον λειτουργεί ως Grand Hyatt. Το τίμημα για την πρώτη επένδυση της Hines στην Ελλάδα είχε φτάσει τα 33 εκατ. ευρώ. Οι Αμερικανοί προχώρησαν στη συνέχεια σε νέες κινήσεις όπως η αγορά του κτιρίου γραφείων επί της Λεωφ. Βασ. Σοφίας 23, η εξαγορά του ακινήτου της Artume στην Ακαδημία Πλάτωνος και η συμφωνία για την απόκτηση του εμπορικού κέντρου «Athens Heart» στην οδό Πειραιώς, το οποίο θα ανακατασκευαστεί και θα λειτουργήσει ως εκπτωτικό εμπορικό κέντρο «Gazi Outlet».

Ο αμερικανικός όμιλος, όπως είχε γράψει προ ημερών το Euro2day.gr, βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της εξαγοράς δύο ξενοδοχείων στην Κρήτη, στο πλαίσιο της διαδικασίας εξυγίανσης του ομίλου Μαμιδάκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v