Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σήμερα στο ΚΣΔ η τέταρτη ΚΥΑ για το Ελληνικό

Στόχος να ολοκληρωθεί η λεγόμενη «πολεοδομική ωρίμανση» του ακινήτου. Κινήσεις για το ξεμπλοκάρισμα και των επενδύσεων σε Αφάντου και Κασσιόπη.

Σήμερα στο ΚΣΔ η τέταρτη ΚΥΑ για το Ελληνικό

Σήμερα αναμένεται να εγκριθεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης (ΚΣΔ) η τέταρτη και τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το Ελληνικό, η οποία αφορά την πολεοδόμηση του ακινήτου.

Πρόκειται για απόφαση με την οποία ολοκληρώνεται η λεγόμενη πολεοδομική ωρίμανση του ακινήτου και ακολουθεί τις ΚΥΑ για το μητροπολιτικό πάρκο, το καζίνο και για τις ζώνες ανάπτυξης.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) υποστηρίζουν πως εκτός από το Ελληνικό, ασχολήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες και με την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπήρχαν σε άλλες μεγάλες επενδύσεις και εμπλέκεται το ΥΠΕΝ.

Τέτοια παραδείγματα είναι οι επενδύσεις στην Αφάντου της Ρόδου και στην Κασσιόπη Κέρκυρας. Πρόκειται για δύο διαγωνισμούς του Ταμείου Ιδιωτικοποίησεων (ΤΑΙΠΕΔ) που ολοκληρώθηκαν, οι επενδυτές επελέγησαν, αλλά οι επενδύσεις ουδέποτε ξεκίνησαν! Και στις δύο περιπτώσεις, υποστηρίζουν στο υπουργείο, έχουν αντιμετωπιστεί τα εμπόδια και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Με κάθε ευκαιρία, τα κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν πως το Ελληνικό «είναι ένα μεγάλο έργο που στην ουσία συμβολίζει την ικανότητα ή την αδυναμία της ελληνικής πολιτείας να προχωρήσει μεγάλες επενδύσεις». Προσθέτουν πως μέσω των επενδύσεων και όχι της υπερφορολόγησης θα υπάρξει ουσιαστική έξοδος της χώρας από τη διεθνή επιτήρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v