Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Γλίστρησε» η Odeon στην Λεωφόρο Συγγρού

Το κτίριο περιήλθε στην κατοχή της Εθνικής Leasing στο πλαίσιο συμφωνίας εξυγίανσης με την «Δρομέας Ακινήτων». Το Odeon Star City είναι ένας από τους χώρους που διαχειρίζεται η Odeon Entertainment.

«Γλίστρησε» η Odeon στην Λεωφόρο Συγγρού

Παράπλευρη απώλεια μιας συμφωνίας εξυγίανσης είναι το συγκρότημα πολυκινηματογράφων Odeon Starcity επί της Λεωφόρου Συγγρού 111, καθώς χθες υπάλληλοι της Εθνικής Leasing άλλαξαν τις κλειδαριές στο κτίριο. 

Το κτίριο περιήλθε στην κατοχή της Εθνικής Leasing στο πλαίσιο συμφωνίας εξυγίανσης με την «Δρoμέας Ακινήτων». Τα νέα λουκέτα στο Odeon Starcity έρχονται τρία χρόνια μετά το κλείσιμο του Odeon Kosmopolis στο Μαρούσι, που σήμερα φιλοξενεί κατάστημα της αλυσίδας Leroy Merlin.

Το συγκρότημα του Odeon Starcity άρχισε να λειτουργεί το 2006 με δέκα κινηματογραφικές αίθουσες της Odeon, 1900 θέσεις στάθμευσης και άλλους χώρους ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης. Πριν από την κρίση, και πριν από την κατασκευή πολυκινηματογράφου στο Φάληρο (Village) από την Μπάμπης Bωβός, το Odeon Starcity είχε περίπου 600.000 εισιτήρια το χρόνο. Στη συνέχεια, όμως, περιορίστηκαν στα μισά, με την εταιρεία διαχείρισης (Odeon Entertainment) να αντιμετωπίζει προβλήματα βιωσιμότητας. Η εταιρεία ανήκει πλέον στον όμιλο Audiovisual.

Το Odeon Star City είναι ένας από τους χώρους που διαχειρίζεται η Odeon Entertainment στο χαρτοφυλάκιο της οποίας βρίσκονται και δέκα άλλα συγκροτήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κομοτηνή, Πάτρα, Ξάνθη, κ.ά.

Στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας έχουν ενταχθεί κυρίως κινηματογραφικές αίθουσες ή πολυκινηματογράφοι, καθώς και οι χώροι ψυχαγωγίας «Odeon Aidonakia Playtown», σε διάφορες περιοχές.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας υποχώρησε πέρυσι στα 13,5 εκατ. από 14,6 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά, ενώ παρουσίασε και ζημιές μισού εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v