Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιμές-φωτιά για τη φοιτητική στέγη στην Αττική

Μεγάλες αυξήσεις καταγράφονται στις τιμές που ζητούν οι ιδιοκτήτες για ενοικίαση διαμερισμάτων σε περιοχές φοιτητικού ενδιαφέροντος της Αττικής. Αυξήσεις και στα ενοίκια σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο κ.α. Τι δείχνουν τα στοιχεία του Spitogatos.gr

Τιμές-φωτιά για τη φοιτητική στέγη στην Αττική

Αυξημένα από 6% έως και 35% είναι φέτος τα ενοίκια για τη στέγαση φοιτητών στην Αττική, σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου Spitogatos.gr που διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων ακινήτων και επαγγελματιών του Real Estate στην Ελλάδα. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται στις περιοχές φοιτητικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται κοντά στους χώρους των ΑΕΙ, με τις ζητούμενες τιμές από ιδιοκτήτες για ενοικίαση στον Βύρωνα (δυάρι διαμέρισμα ή για studio/γκαρσονιέρα) να έχουν εκτοξευθεί κατά 34,6%, στο Αιγάλεω κατά 31,3%, στην Καισαριανή κατά 24,4%, στις Λεωφ. Πατησίων και Αχαρνών κατά 20,7% και στου Ζωγράφου κατά 18,3%. Ένα δυάρι διαμέρισμα στην Καισαριανή διατίθεται με μέση τιμή κοντά στα 360 ευρώ τον μήνα, στον Βύρωνα κοντά στα 420 ευρώ και στο Αιγάλεω κοντά στα 340 ευρώ. Το αντίστοιχο ενοίκιο για μια γκαρσονιέρα είναι 330 ευρώ στην Καισαριανή, 340 ευρώ στον Βύρωνα και περί τα 300 ευρώ στο Αιγάλεω.

Αυξημένες από 4% έως και 32% είναι οι ζητούμενες τιμές για ενοίκια σε περιοχές φοιτητικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης. Για παράδειγμα στη Σταυρούπολη τα ενοίκια έχουν εκτοξευθεί φέτος κατά 32,3%, ενώ κοντά στο 18% αυξήθηκαν τα ενοίκια στον Εύοσμο και περί το 15% στο κέντρο της συμπρωτεύουσας. Το μηνιαίο ενοίκιο για ένα δυάρι στη Θεσσαλονίκη ξεκινά από 280 ευρώ (στη Σταυρούπολη) και φτάνει τα 450 ευρώ στο κέντρο της πόλης.

Στην Πάτρα, τα ενοίκια εμφανίζονται αυξημένα κατά 5,7% σε σύγκριση με πέρυσι, στο Ρίο κατά 3,6%, ενώ μεγάλες αυξήσεις στις ζητούμενες τιμές από τους ιδιοκτήτες καταγράφονται σε άλλες πόλεις της περιφέρειας όπως τα Τρίκαλα (18,2%), η Ρόδος (18,7%) κ.α. Στο Ηράκλειο, τα ενοίκια αυξήθηκαν κατά 12%, ενώ σε Ξάνθη και Κομοτηνή οι αυξήσεις είναι πολύ μικρότερες και κινούνται κάτω του 6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v