Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς Χουλιαράκη το ΕWG

Απόντος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη συνεδριάζει στις Βρυξέλλες το EuroWorking Group. Δεν υπάρχει ελληνικό θέμα στην ατζέντα, αναφέρουν αρμόδιες πηγές.

Χωρίς Χουλιαράκη το ΕWG

Στέλεχος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων εκπροσωπεί την Ελλάδα στη σημερινή συνεδρίαση του EuroWorking Group. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης δεν παρίσταται στη συνεδρίαση δεδομένου ότι, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, δεν υπάρχει ελληνικό θέμα στην ατζέντα.

Όπως έγραψε το Euro2day.gr νωρίτερα σήμερα, το EuroWorkingGroup που προετοιμάζει την ατζέντα του Eurogroup στις 13 Ιουνίου αναμένεται να κάνει ένα πρώτο τσεκάρισμα στην έκθεση προόδου, όμως, το κυρίως θέμα που καίει τώρα είναι η Ιταλία και οι διαπραγματεύσεις ώστε να αρχίσει η Ρώμη την πορεία σύγκλισης των δημοσιονομικών της στόχων. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας είναι αυτός θέλει να χτυπήσουν καμπανάκια για την Ελλάδα υποστηρίζοντας ότι έχει γίνει η προκαταρκτική εξέταση και ότι λόγω του χαμηλότερου ΦΠΑ, της «13ης σύνταξης» αλλά και των ρυθμίσεων για τις 120 δόσεις, η Ελλάδα δεν θα πιάσει το έλλειμμα ­3,5% φέτος με απόκλιση, +/- 0.8% του ΑΕΠ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v