Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποια διακρατικά ερευνητικά προγράμματα θα περάσουν από το... Ταμείο

Πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας σε φορείς και επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε διευρωπαϊκά ερευνητικά έργα. Έως 250.000 ευρώ το ύψος της επιχορήγησης. Πότε ανοίγει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Ποια διακρατικά ερευνητικά προγράμματα θα περάσουν από το... Ταμείο

Από το ... ταμείο της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), καλούνται να περάσουν οι ερευνητικοί φορείς και οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν επιτυχώς το 2018 στις Κοινές Προκηρύξεις Υποβολής Προτάσεων των Ευρωπαϊκών Δικτύων ERANETs.

Συγκεκριμένα, όσες ελληνικές επιχειρήσεις ή φορείς συμμετείχαν στις δράσεις EURONANOMED ΙΙΙ, TRANSCAN 2 και CHIST_ERA III και συνέπραξαν με φορείς ή επιχειρήσεις άλλων χωρών στο πλαίσιο υλοποίησης κοινών ερευνητικών έργων, θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για την χρηματοδότησή τους. Αντίστοιχα οι φορείς ή οι επιχειρήσεις των άλλων χωρών που συνεργάστηκαν με τις ελληνικές, θα επιχορηγηθούν από τη χώρα τους.

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε έργου μπορεί να ανέλθει έως τα 200.000 ευρώ, ανά πρόταση με Έλληνα εταίρο και μέχρι 250.000 ευρώ ανά πρόταση με Έλληνα συντονιστή, ενώ το ύψος της επιδότησης, κυμαίνεται από 15% έως και το 100% του προϋπολογισμού. Το ακριβές ποσοστό, καθορίζεται από την κατηγορία στην οποία ανήκει ο δικαιούχος και το είδος των επιλέξιμων δαπανών.

Στο πλαίσιο της σχετικής πρόσκλησης της ΓΓΕΤ που φέρει τον τίτλο «ERANETS 2019» επιχορηγούνται δαπάνες εκτέλεσης ερευνητικών έργων (κατηγορίες έρευνας: βιομηχανική έρευνα ή και πειραματική ανάπτυξη) και καινοτομίας στις θεματικές προτεραιότητες της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) 2014-2020. Μεγαλύτερη έμφαση, δίνεται σε δαπάνες που σχετίζονται με την καινοτομία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είτε αυτή είναι παραγωγική, είτε διαδικαστική και οργανωτική.

Ως ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των ερευνητικών έργων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται η Πέμπτη 30/05/2019 με καταληκτική ημερομηνία την Τετάρτη 03/07/2019 και ώρα 16.00.

Η προθεσμία ολοκλήρωσης των έργων των κοινών Δράσεων και Προκηρύξεων των Ευρωπαϊκών Δικτύων, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τρία έτη από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης. Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών κάθε έργου ορίζεται η ημερομηνία υποβολής της πρότασης στην κοινή ευρωπαϊκή προκήρυξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v