Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθάκης: Επενδύσεις 21 δισ. σε ΑΠΕ, διασυνδέσεις και αέριο έως το 2030

Τις προοπτικές του ενεργειακού μετασχηματισμού της χώρας παρουσίασε ο υπουργός ΠΕΝ Γιώργος Σταθάκης στο Power & Gas Supply Forum. Σκληρή επίθεση για τη ΔΕΗ από τους Κώστα Σκρέκα και Γιάννη Μανιάτη.

Σταθάκης: Επενδύσεις 21 δισ. σε ΑΠΕ, διασυνδέσεις και αέριο έως το 2030

Επενδύσεις ύψους 21 δισ. ευρώ εκτιμά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης ότι θα προσελκύσει ο τομέας της ενέργειας την επόμενη δεκαετία.

Ο κ. Σταθάκης μιλώντας στο «Power & Gas Supply Forum» που διοργάνωσε το energypress μίλησε για τους στόχους τους ενεργειακού μετασχηματισμού που θέτει το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και Κλιματική Αλλαγή. Έδωσε έμφαση στη διείσδυση των ΑΠΕ υποστηρίζοντας ότι οι επενδύσεις μέχρι το 2030 θα ξεπεράσουν τα 8,5 δισ. ευρώ προκειμένου η συμμετοχή τους στο ενεργειακό μίγμα να ανέβει στο 57%.

Επιπλέον, o υπουργός αναφέρθηκε στις ηλεκτρικές διασυνδέσεις και ιδίως των νησιών οι οποίες θα προσφέρουν οικονομική ανακούφιση στους καταναλωτές, οι οποίοι πληρώνουν σε ΥΚΩ 800 εκ. ευρώ ετησίως. Οι επενδύσεις στον τομέα αυτόν ανέρχονται στα 8,8 δισ. ευρώ την επόμενη δεκαετία.

Έμφαση έδωσε και στην επέκταση του φυσικού αερίου και για το σκοπό αυτό, όπως είπε ο κ. Σταθάκης προγραμματίζονται επενδύσεις 4 δισ. ευρώ.

Ο Κώστας Σκρέκας

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας ο οποίος χαρακτήρισε τη ΔΕΗ «υπέρ-ζόμπι» εκτιμώντας ότι αναλογία χρέους προς EBITDA για το 2018 -2019 θα είναι 15 προς ένα, ενώ καυτηρίασε και το θέμα των διακοπών ρεύματος εξαιτίας των περικοπών του ΔΕΔΔΗΕ στις επενδύσεις.

Ο Γιάννης Μανιάτης

Από το ίδιο βήμα ο Γιάννης Μανιάτης βουλευτής του ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε επίσης επίθεση στην κυβέρνηση για την ακύρωση του σχεδίου της πώλησης της «μικρής ΔΕΗ» με αποτέλεσμα σήμερα η εταιρία να έχει ζημιές 400 εκ. ευρώ. Ο ίδιος προειδοποίησε για τον κίνδυνο σκασίματος υποσταθμών του ΔΕΔΔΗΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v