Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλήση σε απολογία για κακουργήματα για 13 στελέχη της Αγροτικής

Σύμφωνα με τα κατηγορητήρια που συνέταξε ο αρμόδιος ανακριτής διαφθοράς Σωτήρης Τσουβαλάς, τα δάνεια για τα οποία καλούνται να λογοδοτήσουν οι 13 κατηγορούμενοι φθάνουν τα 134 εκατομμύρια ευρώ.

Κλήση σε απολογία για κακουργήματα για 13 στελέχη της Αγροτικής

Ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς θα βρεθούν 13 πρώην στελέχη και υπεύθυνοι της Αγροτικής Τράπεζας την περίοδο 2002-2005 καθώς και βασικοί μέτοχοι της εταιρείας Sex Form η οποία έχει πτωχεύσει.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορούν δάνεια που δεν πλοιρούσαν τις προϋποθέσεις εξασφάλισης.

Σύμφωνα με τα κατηγορητήρια που συνέταξε ο ανακριτής διαφθοράς, Σωτήρης Τσουβαλάς, τα δάνεια για τα οποία καλούνται να λογοδοτήσουν οι 13 κατηγορούμενοι φθάνουν τα 134 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία χορηγήθηκαν την περίοδο 2002-2005 από την Αγροτική Τράπεζα στην επίμαχη εταιρεία εσωρούχων- ενδυμάτων.

Οι κατηγορίες, κατά περίπτωση αφορούν τα αδικήματα της απιστίας, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της άμεσης συνέργειας σε αυτή, καθώς της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο πρώην διοικητής της ΑΤΕ, πρώην μέλη του Γενικού Συμβουλίου Χορηγήσεων της Τράπεζας που ενέκριναν τα δάνεια, αλλά και βασικοί μέτοχοι της εταιρείας.

Οι πιστώσεις στην εταιρεία εγκρίνονταν προκειμένου να στηριχθούν επιχειρηματικές επιλογές των μετόχων της, με αγορές μετοχών της επιλογής τους.

Μόνο μέσα στο 2002 σε ενημερωτικό δελτίο της, η «Sex Form» ανέφερε ότι πραγματοποίησε αγορές σε 30 και πλέον εισηγμένες μετοχές της τάξης των 137 εκατομμυρίων ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v