Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο ΔΕΣΦΑ αναλαμβάνει τη συντήρηση του ελληνικού τμήματος του TAP

Η σύμβαση αφορά στην ανάληψη από τον ΔΕΣΦΑ εργασιών συντήρησης του αγωγού, συνολικού μήκους 550 χιλιομέτρων, από τους Κήπους του Έβρου στα ελληνο-τουρκικά σύνορα, έως την Ιεροπηγή Καστοριάς στα σύνορα Ελλάδας και Αλβανίας.

Ο ΔΕΣΦΑ αναλαμβάνει τη συντήρηση του ελληνικού τμήματος του TAP

Εγκρίθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας η σύμβαση με την οποία ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) αναλαμβάνει τη συντήρηση του ελληνικού τμήματος του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ).

Η σύμβαση αφορά συγκεκριμένα στην ανάληψη από τον ΔΕΣΦΑ εργασιών συντήρησης του αγωγού, συνολικού μήκους 550 χιλιομέτρων, από τους Κήπους του Έβρου στα ελληνο-τουρκικά σύνορα, έως την Ιεροπηγή Καστοριάς στα σύνορα Ελλάδας και Αλβανίας. Η συμφωνία συντήρησης έχει διάρκεια πέντε ετών από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η εμπορική λειτουργία του ΤΑΡ. Προβλέπει επίσης την παροχή υποστήριξης από τον ΔΕΣΦΑ ήδη πριν από την έναρξη της επιχειρησιακής λειτουργίας του.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ Σωτήριος Nίκας τονίζει: «Η συμφωνία που υπογράψαμε θα οδηγήσει στην περαιτέρω αξιοποίηση του έμπειρου προσωπικού του ΔΕΣΦΑ αφενός και τη δημιουργία νέων και εξειδικευμένων θέσεων εργασίας, αφετέρου, αυξάνοντας σημαντικά τα έσοδα από μη ρυθμιζόμενες υπηρεσίες».

Ο Γενικός Διευθυντής του TAP, Luca Schieppati, σημείωσε πως η συμφωνία αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο στη συνολική πρόοδο του έργου ΤΑΡ, το οποίο είναι ολοκληρωμένο κατά 82% περίπου και σηματοδοτεί ακόμη ένα βήμα προς την ολοκλήρωση και έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του αγωγού το 2020. Τα επόμενα βήματα για τον ΤΑΡ περιλαμβάνουν την κατασκευή του μήκους 105 χλμ. υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού και την έναρξη λειτουργίας της υποδομής.

Ο πρόεδρος του TAΡ, Walter Peeraer, ανέφερε εξάλλου ότι ο ΤΑΡ εστιάζει στην επιχειρησιακή του ετοιμότητα και την έναρξη της εμπορικής του λειτουργίας. «Με τη συμφωνία αυτή, κατέληξε, ξεκινά μία μακρόχρονη συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ, του οποίου η υποστήριξη κατά την επιχειρησιακή λειτουργία του ΤΑΡ θα είναι κομβική, ώστε ο αγωγός να μεταφέρει με ασφάλεια φυσικό αέριο στην Ευρώπη, εξασφαλίζοντας και διαφοροποιώντας ενεργειακούς πόρους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v