Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δραγασάκης: Σύντομα η διάταξη για προστασία της α' κατοικίας

Στόχος μας είναι η εν λόγω προστασία να επεκταθεί και στην πρώτη κατοικία επαγγελματιών, η προστασία να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα και να συνοδευτεί από μια ευρύτερη πολιτική στέγασης για όσους δεν έχουν κατοικία», σημείωσε.

Δραγασάκης: Σύντομα η διάταξη για προστασία της α κατοικίας

“Το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας θα αποσαφηνιστεί σύντομα και θα έρθει σχετική ρύθμιση στη Βουλή” σημείωσε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης. Μιλώντας στη Βουλή επεσήμανε πως “στόχος είναι η εν λόγω προστασία να επεκταθεί και στην πρώτη κατοικία επαγγελματιών, η προστασία να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα και να συνοδευτεί από μία ευρύτερη πολιτική στέγασης για όσους δεν έχουν κατοικία”.

Παράλληλα υπογράμμισε πως “τις επόμενες ημέρες θα έρθει τροπολογία για την παράταση του εξωδικαστικού μηχανισμού, που θα συνοδευτεί από περαιτέρω απλούστευση και διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του”. Επισημαίνοντας πως “σε ό,τι αφορά το ιδιωτικό χρέος, δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι μια από τις πιο οδυνηρές κληρονομιές της κρίσης. Και μια από τις κυβερνητικές προτεραιότητες και της επόμενης περιόδου”.

Μιλώντας στην Ολομέλεια ο Γιάννης Δραγασάκης αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, λέγοντας μεταξύ άλλων πως καταρτίζεται πολυετές σχέδιο για την αύξηση των εξαγωγών με στόχο να φθάσουμε τη συμμετοχή τους στη σύνθεση του ΑΕΠ κοντά στο 50% εντός της επόμενης δεκαετίας.

Ακόμη θα κατατεθεί, σύντομα, προς διαβούλευση και ψήφιση το σχέδιο νόμου που θα ορίζει τον τρόπο κατάρτισης και ελέγχου των Πενταετών Εθνικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων. Στη συνέχεια θα αρχίσουν οι διαδικασίες κατάρτισης του πρώτου πενταετούς προγράμματος με ενεργή συμμετοχή των παραγωγικών φορέων και της κοινωνίας.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2019 επεσήμανε πως “σηματοδοτεί την έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Είναι ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός και αυτό αποτυπώνεται στο περιεχόμενο του”. Προσθέτοντας πως “κατακτούμε βαθμούς ελευθερίας, κερδίζουμε δημοσιονομικό χώρο και τις δυνατότητες αυτές τις αξιοποιούμε κατά προτεραιότητα για την ανακούφιση εκείνων που υπέφεραν περισσότερο από την κρίση. Αυτό αποτυπώνεται και στον Προϋπολογισμό”.

Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του ο Γιάννης Δραγασάκης σημείωσε πως “η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει τον Προϋπολογισμό με αμηχανία. Τη μια λέει πως ότι δίνεται για την ενίσχυση της κοινωνίας είναι προεκλογικές παροχές που δήθεν βλάπτουν την οικονομία. Την άλλη στιγμή λέει ότι είναι ψίχουλα και αν γίνει κυβέρνηση θα δώσει περισσότερα. Ανέξοδες υποσχέσεις”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v