Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξόρμηση ΣΕΒ στη Β. Ελλάδα για την παραγωγική ανασυγκρότηση

Σειρά δράσεων για την βιομηχανική ανάκαμψη της περιφέρειας ξεκινά ο ΣΕΒ. Από τη Θεσσαλονίκη, η αρχή, με εκδήλωση στις 30 Νοεμβρίου. Κεντρικός ομιλητής ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Μυτιληναίος. Οι συναντήσεις του με Τζιτζικώστα και Μπουτάρη.

Εξόρμηση ΣΕΒ στη Β. Ελλάδα για την παραγωγική ανασυγκρότηση

Σειρά δράσεων για την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας με αφετηρία τη Βόρεια Ελλάδα ξεδιπλώνει το επόμενο διάστημα ο ΣΕΒ.

Μπροστά σε αυτήν την προσπάθεια μπαίνει ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ευάγγελος Μυτιληναίoς, ο οποίος θα είναι και ο κεντρικός ομιλητής εκδήλωσης που διοργανώνουν αύριο Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη ο ΣΕΒ και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας. Το θέμα της ημερίδας είναι «Βιομηχανία και επιχειρηματικότητα για την περιφερειακή ανάπτυξη: Προκλήσεις & Προϋποθέσεις».

Το μήνυμα των εργοδοτών μέσα από τις συγκεκριμένες δράσεις είναι πως η παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας πρέπει να περάσει και μέσα από την Περιφέρεια και ιδίως με την αναγέννηση της μεταποίησης.

Ο πλέον κατάλληλος επιχειρηματίας για το αφήγημα αυτό είναι ο κ. Μυτιληναίoς, εκπρόσωπος μίας από τις ελάχιστες μεγάλες βιομηχανίες της χώρας. Ως γνωστόν ο στόχος που έχει συνομολογηθεί από κυβέρνηση και επιχειρηματίες είναι η μεταποίηση να αντιστοιχεί το 2020 στο 12% του ΑΕΠ από περίπου 8,8% με 9%, σήμερα και οι δυνάμεις του κορυφαίου οργάνου εκπροσώπησης των εργοδοτών έχουν κινητοποιηθεί.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου πρόσφατα ο ΣΕΒ μαζί με 19 περιφερειακούς και κλαδικούς συνδέσμους είχαν παρουσιάσει στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό για θέματα Βιομηχανίας Στέργιο Πιτσιόρλα υπόμνημα προτάσεων για την βιομηχανική ανάκαμψη.

Η αυριανή εκδήλωση που πραγματοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα, έχει πέραν των άλλων κι ένα συμβολικό χαρακτήρα, καθώς οι ακριτικές περιοχές της χώρας είναι εκείνες που επλήγησαν καίρια από την αποβιομηχάνιση της οικονομίας.

Πέρα, όμως, από αυτήν την εικόνα, οι εξαγωγικές επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδας έχουν πρωταγωνιστήσει τα τελευταία χρόνια στην εξωστρέφεια της οικονομίας και στο κλείσιμο της «ψαλίδας» του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα της αδειοδότησης των επιχειρήσεων και των υποδομών αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν με τα εργασιακά, την παραγωγικότητα και τις εξαγωγές ο κ. Mυτιληναίος πρόκειται να συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Ανάμεσα στα θέματα που θα τεθούν είναι εκείνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής καθώς και οι ευκαιρίες που αναδεικνύονται μέσα από τη συστράτευση των ιδιωτικών φορέων και εκείνων της αυτοδιοίκησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v