Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπεραντίδραση των αγορών στις τράπεζες «βλέπει» το ΥΠΟΙΚ

Σε υπερβολική αντίδραση των αγορών σε δημοσίευμα για τις ελληνικές τράπεζες αποδίδουν τη σημερινή αδυναμία πηγές του ΥΠΟΙΚ. Τέλη Οκτωβρίου ξεκαθαρίζει η εικόνα για συντάξεις, είπε ο Τσακαλώτος σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπεραντίδραση των αγορών στις τράπεζες «βλέπει» το ΥΠΟΙΚ

«Δεν υπάρχει λόγος για μειώσεις στις συντάξεις» σημείωσαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας πως υπάρχει χώρος για αντίμετρα τα οποία θα μπορούσαν να απλωθούν αν όχι σε τρία, σε τέσσερα χρόνια.

Οι ίδιες πηγές με αφορμή το θέμα των τραπεζών σημείωναν πως υπήρξε ένα δημοσίευμα του Bloomerg και «οι αγορές υπεραντιδρούν». Στο μπαράζ ερωτήσεων των δημοσιογράφων για το αν υπάρχει ανησυχία η απάντηση ήταν “όχι”, ενώ στο κατά ποσό αυτό είναι διαχειρίσιμο κύκλοι του υπουργείου σημείωναν “ναι είναι”.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλωτος και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης ενημέρωσαν τους κυβερνητικούς βουλευτές για μια σειρά θεμάτων, με τις περισσότερες ερωτήσεις να αφορούν στις συντάξεις. Η αίθουσα 223 της Βουλής είχε γεμίσει ασφυκτικά, καθώς η μη εφαρμογή των μειώσεων στις συντάξεις “μονοπωλεί” το ενδιαφέρον των κυβερνητικών βουλευτών.

O υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εμφανίστηκε αισιόδοξος για το θέμα των συντάξεων Ξεκάθαρη εικόνα θα υπάρχει στο τέλος Οκτωβρίου. Βασικό επιχείρημα της ελληνικής πλευράς είναι πως με βάση τα στοιχεία ακόμα και χωρίς αυτές τις παρεμβάσεις στις συντάξεις όχι απλά πιάνεται ο στόχος του 3.5% αλλά υπάρχει υπεραπόδοση.

Να σημειωθεί πως αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές στις παρεμβάσεις τους ζήτησαν από τον υπουργό περισσότερα στοιχεία για μια σειρά μέτρων κοινωνικού χαρακτήρα. Ενδεικτικά αναφέρεται το επίδομα πετρελαίου (που όπως επισημάνθηκε θα μπει στο κοινωνικό μέρισμα) αλλά και η ρύθμιση των 120 δόσεων.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v