Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δραγασάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Αντιπρύτανη Προσωπικού και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Κωνσταντίνο Σπανουδάκη.
Η προ ημερών προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας των δύο πλευρών, που έχει ως στόχο την επίλυση του προβλήματος φοιτητικής στέγης τόσο στην Κρήτη όσο και πανελλαδικά.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην εκπόνηση χρηματοοικονομικής μελέτης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, στην οποία θα εξετάζονται όλα τα δυνατά σενάρια χρηματοδότησης ενός έργου οικοδόμησης φοιτητικών κατοικιών, το οποίο θα αποτελέσει πρότυπο και θα ενταχθεί σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση αντίστοιχων προβλημάτων σε όλη τη χώρα.
Επιπλέον, το Υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει στην καταγραφή των σχετικών αναγκών και την ιεράρχησή τους.
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης υπογράμμισε πως το Υπουργείο Οικονομίας αντιμετωπίζει θετικά το εγχείρημα που αφορά στο σύνολό της τη φοιτητική και εκπαιδευτική κοινότητα και που, ταυτόχρονα, θα λειτουργήσει θετικά στην ανάκαμψη της κατασκευαστικής δραστηριότητας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας κ. Τάκης Κορκολής και ο νέος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Ηλίας Γεωργαντάς.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin