Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες: Προδοκίες για μείωση των επιτοκίων

Προσδοκίες μείωσης των επιτοκίων κατά 25 μονάδες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, έως το τέλος του έτους, καλλιεργούνται στα ελληνικά τραπεζικά επιτελεία, ενώ η κίνηση της Alpha Bank, εκτιμάται ότι θα ανοίξει πρόωρα τον χορό των επιτοκιακών αλλαγών.

Τράπεζες: Προδοκίες για μείωση των επιτοκίων
Προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, έως το τέλος του έτους, καλλιεργούνται στα ελληνικά τραπεζικά επιτελεία.

Η εκτίμηση που εκφράζεται είναι ότι στο επόμενο τρίμηνο η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μια μείωση της τάξης των 25 μονάδων βάσης, ενώ ισοϋψής θα είναι και η μείωση που θα ακολουθήσει στο πρώτο τρίμηνο του 2003.

Την ίδια ώρα, η κίνηση της Alpha Bank να προχωρήσει σε μείωση των σταθερών στεγαστικών της επιτοκίων και σε αύξηση των κυμαινόμενων, εκτιμάται ότι θα ανοίξει πρόωρα τον χορό των επιτοκιακών αλλαγών στην χώρα μας κι ερμηνεύεται ως μια προσπάθεια να στραφεί το κοινό προς την ασφάλεια των σταθερών επιτοκίων που προσφέρεται σε περιόδους ρευστότητας, όπως αύτή που διανύεται τον τελευταίο καιρό.

Σε αντίστοιχες κινήσεις αναμένεται ότι θα προχωρήσουν κι άλλα πιστωτικά ιδρύματα, στο αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς, πέραν όλων των άλλων, θα βοηθήσει και τις δοκιμαζόμενες κερδοφορίες τους. Κι αυτό γιατί σήμερα το μεγαλύτερο κομμάτι των δανείων έχει κυμαινόμενα επιτόκια, οπότε τα οφέλη από την αύξηση θα είναι σημαντικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v