Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Δεν θα κυρώσουμε τη συμφωνία με πΓΔΜ ως κυβέρνηση

Από το 2019 έρχονται νέες περικοπές στις συντάξεις, ενώ το 2020 μειώνεται το αφορολόγητο όριο, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Νέα επίθεση στον πρωθυπουργό για το Μακεδονικό.

Μητσοτάκης: Δεν θα κυρώσουμε τη συμφωνία με πΓΔΜ ως κυβέρνηση

Η Ελλάδα έχει ουσιαστικά μπροστά της ένα 4ο μνημόνιο. Η επιτήρηση και τα μέτρα δεν τελειώνουν τον Αύγουστο, καμία χώρα που βγήκε από τα μνημόνια δεν είχε αντίστοιχο έλεγχο όπως η χώρα μας, τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη στο ΣΚΑΙ.

«Η κατάσταση στο χρέος ξέφυγε τελείως τα τελευταία τρία χρόνια, γι’ αυτό κάποιοι αναγκάστηκαν να το ρυθμίσουν. Δείτε τους στόχους της απόφασης του Νοέμβριου του 2012, είμαστε σε πολύ χειρότερη κατάσταση από τότε». Όπως αποσαφήνισε ο κ. Μητσοτάκης, «η ρύθμιση του χρέους είναι ευπρόσδεκτη, αλλά μόνη της δεν είναι αρκετή για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί με ευθύνες του κ. Τσίπρα».

Εκανε λόγο για «γιορτή της γραβάτας» και «για προκλητική φιέστα μιας κυβέρνησης που σφιχταγκαλιασμένη θα επιφέρει νέα μέτρα στους έλληνες πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε ότι από 1ης Ιανουαρίου 2019 έρχονται μειώσεις στις συντάξεις και από 1ης Ιανουαρίου 2020 μειώσεις στο αφορολόγητο.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια τολμηρή αναπτυξιακή πολιτική. Χρειάζονται επενδύσεις και ο κ. Τσίπρας έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να τις προσελκύσει, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Με 1,5 και 2% ανάπτυξη δεν πάμε πουθενά… Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη της τάξης του 3 με 4% για να την αισθανθούν οι πολίτες, για να υπάρχει αποκλιμάκωση της ανεργίας και βελτίωση των εισοδημάτων και παραγωγή πραγματικού πλούτου» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Μια αξιόπιστη κυβέρνηση που θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις θα μπορεί να ξανασυζητήσει με τους πιστωτές τους δημοσιονομικούς στόχους με τους δανειστές, σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό επανέλαβε την κάθετη διαφωνία της ΝΔ με τη συμφωνία των Πρεσπών υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός εκχώρησε τη μακεδονική εθνότητα και τη γλώσσα. Η συμφωνία εκτός από το θέμα της εθνότητας και της γλώσσας έχει και άλλα πολλά προβλήματα, πρόσθεσε.

«Δεν θα κυρώσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Κατέστησα όλους υπεύθυνους για τις πράξεις τους Προειδοποιήσαμε ότι η συμφωνία παράγει αποτελέσματα από τη στιγμή της υπογραφής της. Κάναμε πρόταση μομφής για να αναλάβουν όλοι οι βουλευτές τις ευθύνες τους. Αυτή τη συμφωνία δεν τη διαπραγματεύτηκα, δεν συμφωνώ με πολλές πτυχές της, δεν θα την ψηφίσω, ούτε τώρα ούτε αν χρειαστεί ποτέ να την κυρώσω», τόνισε.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι δεν δέχθηκε καμία πίεση από το εξωτερικό για να στηρίξει τη συμφωνία με τα Σκόπια.

Για στάση που κράτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι ο κ. Πρ. Παυλόπουλος δεν είχε την αρμοδιότητα να κάνει κάτι παραπάνω.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v