Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κληρώνει την Παρασκευή για την υποδόση του 1 δισ. ευρώ

Αισιοδοξία ότι θα εκταμιευτεί η δόση που εκκρεμεί από την τρίτη αξιολόγηση. Εστάλησαν συμπληρωματικά στοιχεία για τις πληρωμές των οφειλών του Δημοσίου προς την αγορά. Το Ταμείο θα εξετάσει την έκθεση των θεσμών.

Κληρώνει την Παρασκευή για την υποδόση του 1 δισ. ευρώ

Θετικά μηνύματα για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ μεταδίδουν ελληνικές πηγές, ενόψει της συνεδρίασης του ΔΣ του ESM την Παρασκευή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εστάλησαν συμπληρωματικά στοιχεία για την πορεία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, τα οποία αναμένεται να κριθούν θετικά, ανοίγοντας τον δρόμο της εκταμίευσης έως τις 15 Ιουνίου. 

Οπως ανακοινώθηκε, το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM συνεδριάζει την Παρασκευή για να εξετάσει την έκθεση των θεσμών και να κρίνει το εάν πληρούνται οι όροι για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ που υπολείπεται από την τρίτη αξιολόγηση και αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Μαρτίου αποφασίστηκε η εκταμίευση 6,7 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης. Εξ αυτών αποδεσμεύτηκαν 5,7 δισ. ευρώ για εξυπηρέτηση χρέους, εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων και χτίσιμο του μαξιλαριού ρευστότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v