Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τροποποιητική δήλωση για 80.000 συνταξιούχους του Δημοσίου

Η διαδικασία θα γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο για να διορθωθεί λάθος που προέκυψε με τα εκκαθαριστικά του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Τροποποιητική δήλωση για 80.000 συνταξιούχους του Δημοσίου

Τροποποιητική δήλωση με ηλεκτρονικό τρόπο θα χρειαστεί να υποβάλλουν τελικά περίπου 80.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου στους οποίους εντοπίστηκαν λάθη κατά τις αρχικές βεβαιώσεις αποδοχών συντάξεων που είχαν εκδοθεί από το ΓΛΚ. Αρμόδιες πηγές της ΑΑΔΕ διευκρινίζουν πως δεν μπορεί να γίνει αυτόματη επανεκκαθάριση, όπως διέρρεαν χθες πηγές από άλλες υπηρεσίες.

Το πρόβλημα ξεκίνησε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όταν κατά την αρχική έκδοση βεβαιώσεων συντάξεων του 2017, είχαν υπολογιστεί με λανθασμένο τρόπο οι επιστροφές των διαφορών εισφοράς υπέρ ασθενείας σε πλασματικά ποσά και όχι στις πραγματικά καταβαλλόμενες συντάξεις. Οι βεβαιώσεις αποδοχών αναρτήθηκαν, οι συνταξιούχοι υπέβαλαν τις δηλώσεις τους, στη συνέχεια διαπιστώθηκε το λάθος...

Ακολούθησαν οι διορθώσεις και το ΓΛΚ ανάρτησε νέες βεβαιώσεις αποδοχών για τους συνταξιούχους, δημιουργώντας απορίες στους κόλπους των λογιστών για το πώς αυτές θα ενσωματωθούν στα εκκαθαριστικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το λάθος στις βεβαιώσεις αποδοχών αφορά μόνο τους συνταξιούχους του Δημοσίου και όχι των άλλων ταμείων.

Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων λήγει στις 30 Ιουνίου αλλά δεν θα προκαλέσει έκπληξη η «κλασική» παράταση. Μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί 1,6 εκατ. φορολογικές δηλώσεις, σε σύνολο 6,2 εκατ. υπόχρεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v