Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπέρ της γαλλικής πρότασης για το χρέος ο Ζ. Γκάμπριελ

Ο Ζ. Γκάμπριελ μιλώντας στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ εξήρε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού όλα τα χρόνια της κρίσης τονίζοντας ότι πλέον διανύουμε τα τελευταία μέτρα, τα οποία όμως είναι και τα πλέον δύσκολα. Η χώρα πρέπει να παραμείνει στον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων.

Υπέρ της γαλλικής πρότασης για το χρέος ο Ζ. Γκάμπριελ

Ο πρώην αντικαγκελάριος και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ τάχθηκε υπέρ της γαλλικής πρότασης για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε από το βήμα της ετήσιας συνέλευσης του ΣΕΒ, η ελάφρυνση του χρέους που φαίνεται πιθανή και είναι μάλλον απαραίτητη θα πρέπει να συνοδεύεται με ευέλικτους όρους πληρωμής που θα καθορίζονται από το ύψος της ετήσιας ανάπτυξης.

Εξαίροντας τις προσπάθειες του ελληνικού λαού όλα τα χρόνια της κρίσης ο κ. Γκάμπριελ επισήμανε ότι πλέον διανύουμε τα τελευταία μέτρα τα οποία όμως είναι και τα πλέον δύσκολα.

Αυτή την περίοδο, σημείωσε είναι υπό συζήτηση το πλαίσιο για την εποχή μετά τα μνημόνια. Το πλαίσιο αυτό δεν θα πρέπει να είναι μια ψευδής έξοδος και δεν θα είναι τέταρτο μνημόνιο. Ο κ. Γκάμπριελ τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων και σε καμία περίπτωση να μην προχωρήσει στην ακύρωση όλων όσων έχουν γίνει.

Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι μια από τις πιο προσηλωμένες χώρες στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και σημείωσε ότι θα πρέπει να απολαμβάνει εμπιστοσύνης προκειμένου να προσελκύσει επενδύσεις.

Εκτενή αναφορά έκανε στην ανάγκη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης αναφέροντας ότι θα πρέπει να υπάρξει νομισματική και τραπεζική ένωση, προβάλλοντας και πάλι τις γαλλικές θέσεις ως τις πλέον σωστές και χαρακτήρισε τη γερμανική στάση στο συγκεκριμένο θέμα «ντροπή».

Επί του συγκεκριμένου, εξήρε τον Εμανουέλ Μακρόν χαρακτηρίζοντάς τον «πολύ θαρραλέο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v