Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξήθηκαν σε 12 οι θέσεις των αντιπροέδρων του ΣτΕ

Η αύξηση στις θέσεις των αντιπροέδρων δεν ζητήθηκε ούτε από το ΣτΕ, ούτε από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, η οποία μάλιστα σημειώνει την πάγια θέση ότι οι θέσεις των αντιπροέδρων θα πρέπει να είναι έξι, όσα και τα τμήματα του ΣτΕ.

Αυξήθηκαν σε 12 οι θέσεις των αντιπροέδρων του ΣτΕ

Από δέκα σε δώδεκα αυξάνονται οι θέσεις των αντιπροέδρων του ΣτΕ με τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης η οποία καταρτίζεται σε μία "περίεργη" χρονική συγκυρία δεδομένων των σημαντικών θεμάτων που εκκρεμούν προς κρίση στο ανώτατο δικαστήριο.

Η ξαφνική αύξηση των αντιπροέδρων του ΣτΕ δεν δικαιολογείται από τις υπάρχουσες "ανάγκες" του ανωτάτου δικαστηρίου καθώς για τα έξι τμήματα που υπάρχουν, υφίστανται ήδη 10 αντιπρόεδροι.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ζητούμενο είναι τα έξι τμήματα του ΣτΕ να έχουν από δύο αντιπροέδρους και ο αρχαιότερος ιεραρχικά να είναι ο πρόεδρος του τμήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η αύξηση στις θέσεις των αντιπροέδρων δεν ζητήθηκε ούτε από το ΣτΕ, ούτε από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, η οποία μάλιστα σημειώνει την πάγια θέση ότι οι θέσεις των αντιπροέδρων θα πρέπει να είναι έξι, όσα και τα τμήματα του ΣτΕ.

Τα καυτά μέτωπα 

Το πρώτο θέμα για το οποίο θα πρέπει να αποφανθούν εντός της εβδομάδος οι σύμβουλοι Επικρατείας αφορά τον ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου. Υπο κρίση βρίσκονται ακόμα, το θέμα του τούρκου αξιωματικού, αλλα και το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v