Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνέπεια στο άνοιγμα της ελληνικής αγοράς ηλεκτρισμού ζητά η DG Energy

Ο αναπληρωτής διευθυντής της DG Energy απηύθυνε συστάσεις για τη συνέχιση της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και για τη διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας της ΔΕΗ. «Δεν θα αφήσουμε τη ΔΕΗ να καταρρεύσει», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας.

Συνέπεια στο άνοιγμα της ελληνικής αγοράς ηλεκτρισμού ζητά η DG Energy

Συστάσεις της Ευρ. Επιτροπής για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην αγορά ηλεκτρισμού καθώς και στη διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας της ΔΕΗ απηύθυνε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Ενέργειας της Κομισιόν Γεράσιμος Θωμάς.

Ο κ. Θωμάς, μιλώντας σε συνέδριο της Ελληνικής Ένωσης για τα Οικονομικά της Ενέργειας, αφού σημείωσε πως στη χώρα μας έχουν γίνει επιτεύγματα, τόνισε ότι χρειάζεται να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά ενέργειας. Και αναφέρθηκε: «Πρέπει να υπάρχει συνέπεια και να συνεχιστεί το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού».

Ο ίδιος τόνισε ακόμη αναφερόμενος στο θέμα της ΔEH: «Πρέπει να διασφαλιστεί η οικονομική βιωσιμότητά της. Υπάρχουν πολιτικές ώστε να συμβεί αυτό αλλά και να έχει η Ελλάδα υγιή ανταγωνισμό στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας».

Στρατηγικός επενδυτής

Από το βήμα του ίδιου συνεδρίου ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΝΔ Κώστας Σκρέκας άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική κατάσταση της ΔEH.

Με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα, υποστήριξε πως «η κατάσταση είναι σκοτεινή και μαύρη», επιρρίπτοντας εύθυμες στην κυβέρνηση για την ακύρωση του νόμου της μικρής ΔEH. «Η δημόσια επιχείρηση βρέθηκε απροετοίμαστη στο μεταβατικό στάδιο της απελευθέρωσης της αγοράς», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επανέφερε την πρόταση της ΝΔ για είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην εταιρία μετά την πώληση των λιγνιτικών μονάδων, ενώ διαβεβαίωσε πως το κόμμα του δεν θα επιτρέψει την οικονομική κατάρρευση της ΔEH.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v