Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλούσης (ΣΕΒΤ): Ανάγκη για ένα σταθερό και προβλέψιμο φορολογικό σύστημα

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στη διαμόρφωση ενός σταθερού και προβλέψιμου φορολογικού συστήματος και να στηρίξει τις εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Καλούσης (ΣΕΒΤ): Ανάγκη για ένα σταθερό και προβλέψιμο φορολογικό σύστημα

Στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική βιομηχανία τροφίμων επικέντρωσε τη σημερινή του παρέμβαση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), Ευάγγελος Καλούσης στη διάρκεια της ετήσια τακτικής συνέλευση του Συνδέσμου.

Αναφερόμενος στο δεδομένο του κλάδου ο οποίος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας της χώρας, ο κ. Καλούσης κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στη διαμόρφωση ενός σταθερού και προβλέψιμου φορολογικού συστήματος και να στηρίξει τις εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Ο ίδιος επισήμανε τον ρόλο της καινοτομίας στην παραγωγή τροφίμων προτείνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει σύμπραξη της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας για την ενσωμάτωση καινοτόμων εφαρμογών στη διαδικασία παραγωγής των τροφίμων.

Σύμφωνα μα τον ίδιο βρισκόμαστε σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο και σημείωσε ότι θα πρέπει ή Ελλάδα να στραφεί στην προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

Ο κ. Καλούσης αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης μιας στοχευμένης βιομηχανικής πολιτικής η οποία θα προάγει την ανταγωνιστικότητα, την εξωστρέφεια και την παραγωγή υψηλής ποιότητας τροφίμων σε χαμηλές τιμές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v