Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξανά σε δίκη αλλά για... νέο αδίκημα τα έξι στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ

Τα μέλη του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπουν ξανά τα έξι στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ σε δίκη αλλά προχώρησαν σε μετατροπή της κατηγορίας από το αδίκημα της απιστίας σε αυτό της απλής συνέργειας σε απιστία.

Ξανά σε δίκη αλλά για... νέο αδίκημα τα έξι στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ

Σε δίκη παραπέμπονται εκ νέου με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών έξι μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, εκ των οποίων τρεις Ελληνες και τρεις αλλοδαποί, για την υπόθεση της πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου, την περίοδο 2013-2014.

Ωστόσο τα μέλη του Συμβουλίου Εφετών προχώρησαν σε μετατροπή της κατηγορίας από το αδίκημα της απιστίας σε αυτό της απλής συνέργειας σε απιστία.

Όπως επισημαίνουν αρμόδιοι νομικοί κύκλοι από την μετατροπή της κατηγορίας προκύπτει ότι οι δικαστικοί λειτουργοί αναγνώρισαν ότι η απόφαση για τη διαχείριση των ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ ανήκε αποκλειστικά και μόνο στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τα οποία όμως, με τον ιδρυτικό νόμο του Ταμείου είχε προβλεφθεί το ακαταδίωκτο, ενώ τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων που φέρονται να συνήργησαν στην απόφαση κρίνοντας τις επίμαχες συμβάσεις ως επωφελείς.

Το σκεπτικό αυτό βεβαίως έχει ως αποτέλεσμα να παραπέμπονται σε δίκη οι φερόμενοι ως απλοί συνεργοί αξιόποινης πράξης, για την οποία οι φερόμενοι ως φυσικοί αυτουργοί έχουν μείνει με νομοθετική ρύθμιση στο απυρόβλητο...

Η παραπομπή σε δίκη, κυρίως των τριών αλλοδαπών εμπειρογνωμόνων, είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των δανειστών, κατόπιν απαίτησης της οποίας είχε τεθεί ως προαπαιτούμενο στην αξιολόγηση η επέκταση του ακαταδίωκτου και για τα μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, πλην όμως η ρύθμιση αυτή δεν μπορούσε να ισχύσει σε μία εκκρεμή δίκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v