Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΑΙΠΕΔ: Ζήτησε βελτιωμένες προσφορές για τη ΔΕΣΦΑ

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου. Το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ κάλεσε τα δύο κοινοπρακτικά σχήματα να δώσουν υψηλότερα τιμήματα για τη ΔΕΣΦΑ. Ποιες κοινοπραξίες διεκδικούν την εταιρεία.

ΤΑΙΠΕΔ: Ζήτησε βελτιωμένες προσφορές για τη ΔΕΣΦΑ

Βελτιωμένες προσφορές και από τις δύο κοινοπραξίες που διεκδικούν το 66% της ΔΕΣΦΑ ζητά το ΤΑΙΠΕΔ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ταμείο κάλεσε τους εκπροσώπους των εταιρικών σχημάτων να δώσουν υψηλότερα τιμήματα, κάτι που δείχνει πως αφενός υπάρχει τέτοιο περιθώριο και αφετέρου πως οι μνηστήρες έχουν καταθέσει προσφορές που δεν αποκλίνουν μεταξύ τους σε ποσοστό άνω του 15%. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η καταληκτική ημερομηνία για τις νέες προσφορές θα είναι μετά το Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι οι διεκδικητές είναι δύο κοινοπρακτικά σχήματα: Το πρώτο απαρτίζεται από τις εταιρίες Snam (Ιταλία και επικεφαλής), Fluxys (Βέλγιο) και Enagas (Ισπανία). Οι τρεις αυτές εταιρίες, σημειωτέον είναι κι εκ των μετόχων της κοινοπραξίας του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίουTAP.

Η δεύτερη κοινοπραξία αποτελείται από τις εταιρίες Reganosa (Διαχειριστής της περιοχής της Γαλικίας στην Ισπανία), Transgaz (Ρουμανία) καιEBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης).

Σημειώνεται ότι η διαδικασία προέβλεπε την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών και την παράλληλη σύγκρισή τους με το εύρος του τιμήματος που εκτιμούσαν οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι ότι πρέπει να γίνει αποδεκτό από το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση και σε συνεργασία με την Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. (ΕΛΠΕ), στην αποσφράγιση των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών για την απόκτηση ποσοστού 66% (31% συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ και 35% συμμετοχή των ΕΛΠΕ) του μετοχικού κεφαλαίου του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α.Ε. (ΔΕΣΦΑ), των παρακάτω δύο (2) επενδυτικών σχημάτων:


·         Κοινοπραξία εταιρειών Snam S.p.A., Enagás Internacional S.L.U. και Fluxys S.A.
·         Κοινοπραξία εταιρειών Regasificadora del Noroeste S.A., Reganosa Asset Investments S.L.U., S.N.T.G.N. Transgaz S.A. και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη (EBRD).

Σύμφωνα με τους όρους της ανωτέρω διαγωνιστικής διαδικασίας, ζητήθηκε η υποβολή βελτιωτικών προσφορών, οι οποίες θα αξιολογηθούν σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v