Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΣΦΑ: Αύριο ανοίγουν οι προσφορές από το ΤΑΙΠΕΔ

Συνεδριάζει την Πέμπτη το ΔΣ του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Ανοικτό το ενδεχόμενο και για δεύτερο γύρο υποβολής οικονομικών προσφορών.

ΔΕΣΦΑ: Αύριο ανοίγουν οι προσφορές από το ΤΑΙΠΕΔ

Αύριο Πέμπτη 29 Μαρτίου συνεδριάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ με, μεταξύ άλλων, θέμα την αποσφράγιση των προσφορών των δύο κοινοπρακτικών σχημάτων.

Η διαδικασία προβλέπει την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών και την παράλληλη σύγκρισή τους με το εύρος του τιμήματος που εκτιμούν οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι ότι πρέπει να γίνει αποδεκτό από το Ταμείο. Δεν αποκλείεται επίσης, στην περίπτωση που οι μνηστήρες έχουν μια απόσταση στις προσφορές τους κάτω από 15%, το ΤΑΙΠΕΔ να ζητήσει και βελτιωμένες προτάσεις.

Στην περίπτωση που η διαφορά είναι μεγαλύτερη, τότε το Ταμείο θα ανακηρύξει τον προτιμητέο επενδυτή, ζητώντας από εκείνον καλύτερη πρόταση.

Οι δύο κοινοπραξίες που έχουν υποβάλει οικονομικές προσφορές για το 66% του ΔΕΣΦΑ είναι η μία της ιταλικής Snam, της βελγικής Fluxys και της ισπανικής Enagas και η δεύτερη της ισπανικής Reganosa, της ρουμάνικης Transgaz και της EBRD.

Πάντως ένας από τους προβληματισμούς που υπάρχει στο αν η κοινοπραξία της Snam αντιμετωπίσει προβλήματα λόγω του μη σχηματισμού κυβέρνησης στην Ιταλία, πηγές αναφέρουν ότι η εταιρία, που είναι κι εκ των μετόχων του ΤAP, έχει αποφασίσει να προχωρήσει απρόσκοπτα στην υλοποίηση των επενδυτικών της σχεδίων, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που αφορούν στο ενδεχόμενο υποβολής βελτιωμένων προτάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v