Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ΣτΕ δικαίωσε εργαζομένους του ΟΑΣΘ που δεν έλαβαν τετράμηνη προθεσμία

Αναστέλλεται υπουργική απόφαση που προέβλεπε οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ να μην επιτρέπεται να είναι μέτοχοι ή στελέχη ή εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με τον Οργανισμό.

Το ΣτΕ δικαίωσε εργαζομένους του ΟΑΣΘ που δεν έλαβαν τετράμηνη προθεσμία

Αναστέλλεται για όσους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ είχαν προσφύγει στα δικαστήρια η απόφαση του υπουργού Υποδομών (6.11.2017) σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ δεν επιτρέπεται να είναι μέτοχοι ή στελέχη ή εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με τον Οργανισμό.

Παράλληλα, στην κατηγορία αυτή των εργαζομένων προβλέπεται προθεσμία 4 μηνών προκειμένου να τακτοποιήσουν κάθε σχετική εκκρεμότητα.

Το Δ' τμήμα Αναστολών του ΣτΕ ανέστειλε την υπουργική απόφαση κρίνοντας ότι δεν δόθηκε στου εργαζόμενους του ΟΑΣΘ οι οποίοι ήταν συνεργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που συναλλάσσονται η προβλεπόμενη προθεσμία των 4 μηνών για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.

Η αναστολή της εν λόγω υπουργικής απόφασης ισχύει μόνο για τα μέλη του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ,του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Αυτοκινητιστών Θεσσαλονίκης «Ο Ηρακλής» και του Σωματείου Υπεραστικών Γραμμών Νομού Θεσσαλονίκης που είχαν προσφύγει στο ΣτΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v