Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Κανονικά οι διαδικασίες για μετοχοποίηση της ΔΕΗ”

Η διαδικασία για τη δεύτερη μετοχοποίηση της ΔΕΗ συνεχίζεται κανονικά, όπως και η διαπραγμάτευση με την κοινοπραξία Ρetrola - Lucoil για την πώληση του 23% των ΕΛΠΕ, δήλωσε σήμερα ο Ν. Χριστοδουλάκης, παρουσιάζοντας, ταυτόχρονα το νομοσχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση.

”Κανονικά οι διαδικασίες για μετοχοποίηση της ΔΕΗ”
Την οργάνωση της διαδικασίας για την έγκριση των κοινοτικών προγραμμάτων και την απορρόφηση των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων σε πιο ευέλικτη βάση, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ενωση, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Οικονομίας, Νίκου Χριστοδουλάκη.

Ο υπουργός είπε, ότι μετά τις συζητήσεις που έγιναν τη προηγούμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, μεταξύ των αρμοδίων Επιτρόπων και του Συμβουλίου, θα επιταχυνθεί η απορρόφηση των κοινοτικών πόρων που θα έχει σαν αποτέλεσμα την αναζωογόνηση της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες μέλη.

Ερωτηθείς για τη πορεία των ιδιωτικοποιήσεων, εν μέσω της μεγάλης πτώσης των χρηματιστηρίων, ο υπουργός είπε η διαδικασία για τη δεύτερη μετοχοποίηση της ΔΕΗ συνεχίζεται κανονικά, όπως και η διαπραγμάτευση με την κοινοπραξία Ρetrola - Lucoil για την πώληση του 23% των ΕΛΠΕ.

Οσον αφορά το Σύμβολο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ο κ. Χριστοδουλάκης είπε, ότι η απόφαση του Εcofin, σύμφωνα με την οποία οι χώρες θα πρέπει να μειώνουν το έλλειμμα τους κατά 0,5% του ΑΕΠ κάθε χρόνο επιβεβαιώνει τη χρησιμότητα του συμφώνου.

Ο υπουργός παρουσίασε στο νομοσχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση, το οποίο ενσωματώνει όλες τις αλλαγές που είχε εξαγγείλει τους προηγούμενους μήνες, για τη φορολογία εισοδήματος και κεφαλαίου. Ολες οι αλλαγές στη φορολογία θα ισχύσουν από 1/1/2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v