Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρ. Μεγάλου: Υπάρχει αγορά για τα κόκκινα δάνεια

Η κατάσταση στον τραπεζικό κλάδο έχει βελτιωθεί σημαντικά, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς. «Θα πουλήσουμε το πρώτο πακέτο δανείων σύντομα. Υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον», τόνισε.

Χρ. Μεγάλου: Υπάρχει αγορά για τα κόκκινα δάνεια

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι εργαλείο για την αποκατάσταση της πιστωτικής κουλτούρας στη χώρα, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, μιλώντας στο φόρουμ των Δελφών.

Ο CEO της τράπεζας τόνισε ότι το οικονομικό κλίμα εμφανίζεται βελτιωμένο καθώς και ότι οι τράπεζες βρίσκονται για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια σε τόσο θετικό περιβάλλον.

Όπως είπε ο κ. Μεγάλου, η ανεργία έχει υποχωρήσει, οι δείκτες κλίματος έχουν βελτιωθεί, ενώ ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής ενισχύθηκε σημαντικά, τη στιγμή που προβλέπεται ανάπτυξη 2-2,2% για φέτος.

Οι ελληνικές τράπεζες είναι καλά κεφαλαιοποιημένες και η περαιτέρω ενίσχυσή τους θα εξαρτηθεί από την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, η οποία θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην επενδυτική εμπιστοσύνη, σημείωσε ο τραπεζίτης.

Ο επικεφαλής της Πειραιώς υπογράμμισε ότι η κατάσταση στον τραπεζικό κλάδο έχει βελτιωθεί σημαντικά, καθώς και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν εκδώσει ομόλογα για πρώτη φορά από το 2014. «Αντιμετωπίζουμε ακόμη προκλήσεις, με κυριότερη την ανάγκη αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων», σημείωσε και αναφέρθηκε στον σχεδιασμό και στη συμφωνία με τον SSM για να μειωθούν τα NPLs.

«Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο σχέδιο. Νομίζω πως θα καταφέρουμε να το ολοκληρώσουμε με επιτυχία», υπογράμμισε.

Οσον αφορά στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ο κ. Μεγάλου σημείωσε ότι υπάρχει αγορά για τα NPLs. «Θα πουλήσουμε το πρώτο πακέτο δανείων σύντομα. Υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές, είμαι αισιόδοξος», ανέφερε.

Αναφορικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ο κ. Μεγάλου δήλωσε ότι έχουν ξεκινήσει και ότι είναι ήδη πολύ ικανοποιημένος από τα αποτελέσματά τους. «Είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστούν οι πλειστηριασμοί, για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις και να αποκατασταθεί η αξιοπιστία», είπε.

Τέλος, ο κ. Μεγάλου εξήγησε ότι οι τράπεζες πρέπει να είναι σε θέση να δράσουν στο νέο περιβάλλον της ψηφιοποίησης και του fintech ενώ εκτίμησε ότι και οι τέσσερις ελληνικές συστηματικές τράπεζες είναι σε θέση να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v