Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δραγασάκης: Θα δώσουμε βάρος στην ανάπτυξη

Θα πρέπει να δοθεί μεγάλο βάρος στην επιτάχυνση της ανάπτυξης, καθώς η χώρα έχει χάσει πολλές θέσεις εργασίας αλλά και πλούτο, τόνισε ο νέος υπουργός Οικονομίας. Τι είπε ο απερχόμενος Δ. Παπαδημητρίου.

Δραγασάκης: Θα δώσουμε βάρος στην ανάπτυξη

Στην επιτάχυνση των διαδικασιών ανάπτυξης, στον συντονισμό του κυβερνητικού έργου και στην κοινωνικοποίηση της ανάπτυξης, πρόκειται να δώσει το βάρος των προσπαθειών του ο νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Κατά τη διαδικασία παραλαβής των καθηκόντων του, ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε ότι βρισκόμαστε σε μια ιδιόρρυθμη περίοδο, στην οποία κρίνεται το μέλλον της χώρας και θα πρέπει να δοθεί μεγάλο βάρος στην επιτάχυνση της ανάπτυξης, καθώς η χώρα έχει χάσει πολλές θέσεις εργασίας αλλά και πλούτο.

Επίσης βασικός παράγοντας, κατά τον ίδιο, είναι ο συντονισμός της κρατικής μηχανής αλλά και η διάχυση της ανάπτυξης στην κοινωνία. Σε αυτό, όπως επισήμανε, σημαντική θα είναι η συμβολή του ανθρώπινου παράγοντα.

Ο νέος υπουργός Οικονομίας σημείωσε ότι δεν παραλαμβάνει τα καθήκοντά του με λευκή σελίδα, καθώς τόνισε πως ο απερχόμενος κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου έχει αφήσει ένα πολύ σημαντικό έργο πίσω του, έργο το οποίο θα συνεχιστεί.

Αναφερόμενος στον κ. Παπαδημητρίου, σημείωσε ότι δεν ήρθε στην Ελλάδα ούτε για χρήματα, ούτε για δόξα, και ότι πρόκειται για μια προσωπικότητα που τίμησε τη χώρα στο εξωτερικό. Έδωσε, όπως είπε, ένα νέο ήθος στην πολιτική, με στοιχειοθετημένες απόψεις και τεκμηριωμένα επιχειρήματα.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος κ. Παπαδημητρίου εξέφρασε την ικανοποίησή του που παραδίδει σε έναν εξαίρετο πολιτικό και πολύ καλό οικονομολόγο, τονίζοντας ότι απρόσμενες εξελίξεις δεν του επέτρεψαν να ολοκληρώσει το έργο του.

Απαντώντας στις επικρίσεις ότι δεν κατανόησε ποτέ την ελληνική νοοτροπία, σημείωσε ότι «πριν έρθω εδώ, είχα απόλυτη γνώση για το πού έρχομαι», αναφέροντας ότι προσπάθησε να αλλάξει σε κάποιον βαθμό την ελληνική νοοτροπία. Κάτι που πιθανώς έχουν προσπαθήσει και άλλοι.

Σημείωσε, δε, πως καθημερινά είχε πολλές επαφές με υποψήφιους επενδυτές και επιχειρηματίες, τους οποίους έπεισε να επενδύσουν στη χώρα, και τόνισε ότι είναι κρίσιμο ζήτημα να υπάρξει εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα.

Ευχαριστώντας τους συνεργάτες του, την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και όλους τους υπόλοιπους με τους οποίους συνεργάστηκε, τόνισε ότι θα είναι πάντα στη διάθεση της Ελλάδας.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλας δήλωσε βέβαιος ότι η συνεργασία για την ανάπτυξη της χώρας θα συνεχιστεί, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Αλ. Χαρίτσης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παπαδημητρίου για τη συνεργασία, σημείωσε ότι αυτό το υπουργείο καταμετρά πολλές επιτυχίες, αναφέροντας ενδεικτικά τις πρωτιές στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ και την αξιοποίηση του πακέτου Γιούνκερ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v