Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχθώ διαφωνίες για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων

Η δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου με σταδιακή μείωση των συντελεστών για τις επιχειρήσεις και η κατάθεση ενός νέου αναπτυξιακού που θα άρει αντικίνητρα και γραφειοκρατία στα πρώτα νομοσχέδια της ΝΔ ως κυβέρνηση.

Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχθώ διαφωνίες για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων

Την υπόσχεση ότι τα δύο πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει η ΝΔ ως κυβέρνηση της χώρας θα αφορούν στην αναμόρφωση του φορολογικού πλαισίου και σε έναν νέο αναπτυξιακό πλαίσιο που θα μειώνει την γραφειοκρατία εξαλείφοντας τα αντικίνητρα που υπάρχουν στην διενέργεια επενδύσεων έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απαντώντας σε ερωτήσεις που του υπέβαλαν ο πρόεδρος της Eurobank κ. Νικόλαος Καραμούζης και ο διευθύνων σύμβουλος της Grant Thorton Βασίλης Καζάς, έδωσε το στίγμα των πρώτων κινήσεων των οποίων θα προχωρήσει η ΝΔ εφόσον κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Η δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου με σταδιακή μείωση των συντελεστών για τις επιχειρήσεις και η κατάθεση ενός νέου αναπτυξιακού νόμου που θα επιδιώκει να άρει όλα τα αντικίνητρα και τη γραφειοκρατία που συνοδεύουν την διενέργεια επενδύσεων αποτελούν δύο από τα τρία πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει η ΝΔ ως κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ιδιαίτερα στην ανάγκη να συνεχιστεί το μεταρρυθμιστικό σοκ με ένα ελληνικής έμπνευσης πρόγραμμα που θα προωθεί τολμηρές αλλαγές.

Σε ερώτηση αν το κόμμα του διαθέτει ενιαία αντίληψη έναντι των απαιτούμενων μεταρρυθμιστικών αλλαγών ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε κατηγορηματικός τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί επ’ αυτού καμία κομματική απόκλιση ή διαφοροποίηση.

Επισήμανε επίσης ότι απαιτείται έμπρακτη στήριξη από τις εγχώριες επιχειρηματικές δυνάμεις σημειώνοντας ότι ενδεχόμενη εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης που θα σηματοδοτήσει η εκλογή μιας μεταρρυθμιστικής κυβέρνησης θα πρέπει να συνοδευτεί από αλλαγή στάσης εκ μέρους των επιχειρηματιών.

«Πρέπει όλοι να βάλουν πλάτη σε μια τέτοια προσπάθεια», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι την επ’ αύριο της εκλογικής νίκης της ΝΔ θα περίμενε για παράδειγμα να δει επιστροφή στις ελληνικές τράπεζες εταιρικών καταθέσεων.

Στο ίδιο πλαίσιο κάλεσε το εφοπλιστικό κεφάλαιο να επενδύσει στην Ελλάδα σημειώνοντας ότι υπάρχουν παραδείγματα σοβαρών επενδύσεων στον τουρισμό που πρέπει όμως να γενικευτούν.

«Θα μπορούσε για παράδειγμα το εφοπλιστικό κεφάλαιο να στηρίξει την καινοτόμο επιχειρηματικότητα μέσω ενός ταμείου για star ups”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τέλος ερωτώμενος για το υψηλό εργοδοτικό κόστος ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε την ανάγκη να υπάρξουν ελαφρύνσεις προαναγγέλλοντας ότι το κόμμα του θα παρουσιάσει στις επόμενες μέρες μια ολοκληρωμένη πρόταση για το ασφαλιστικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v