Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα συνεδρίαση του ΣτΕ οι αποφάσεις για το Ελληνικό

Το επίμαχο σχέδιο προεδρικού διατάγματος προβλέπει μεταξύ άλλων ότι το ακρωτήρι του Αγίου Κοσμά, που αποτελεί τμήμα του ομώνυμου οριοθετημένου αρχαιολογικού χώρου, διαμορφώνεται σε επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο.

Σε νέα συνεδρίαση του ΣτΕ οι αποφάσεις για το Ελληνικό

Ενημερωτική ήταν η σημερινή πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την νομιμότητα ή μή του προεδρικού διατάγματος που αφορά το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού, ενώ σύντομα αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες.

Η απόφαση του ΣτΕ είναι καθοριστική καθώς η θετική γνωμοδότηση αναμένεται να "ξκελειδώσει"
την επένδυση.

Το επίμαχο σχέδιο προεδρικού διατάγματος προβλέπει μεταξύ άλλων ότι το ακρωτήρι του Αγίου Κοσμά, που αποτελεί τμήμα του ομώνυμου οριοθετημένου αρχαιολογικού χώρου, διαμορφώνεται σε επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο, έπειτα από ειδική μελέτη διαμόρφωσης και ανάδειξης των αρχαιοτήτων.

Κατά τα λοιπά, για την ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση είναι 2.700.000 τ.μ. , ενώ η μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη ορίζεται σε 35% του συνόλου της έκτασης.

Στην περιοχή του παράκτιου μετώπου του Μητροπολιτικού Πόλου η μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη στο σύνολο αυτής ορίζεται σε 15%, με την οποία εξασφαλίζεται η δημιουργία αδόμητου ελεύθερου μετώπου, μήκους ενός χιλιομέτρου και διευκολύνονται οι έξοδοι του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής προς τη θάλασσα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v