Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διώξεις σε στελέχη των ΟΜΕΚ και Lahmeyer για μίζες

Οι εισαγγελείς έχουν σοβαρές ενδείξεις ότι τα δύο αυτά πρόσωπα δωροδόκησαν κρατικούς αξιωματούχους, άγνωστους ακόμη στις αρχές, με σκοπό να ανατεθεί στην κοινοπραξία ο σχεδιασμός και η επίβλεψη σιδηροδρομικών έργων του μετρό.

Διώξεις σε στελέχη των ΟΜΕΚ και Lahmeyer για μίζες

Ποινική δίωξη για ενεργητική δωροδοκία σε συνδυασμό με τον ν.1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, ασκήθηκε σε βάρος του διαχειριστή της εταιρίας ΟΜΕΚ Σύμβουλοι Μηχανικοί ΑΕ και του επικεφαλής της εταιρίας Lahmeyer, οι οποίοι φέρονται ότι διακίνησαν μίζες ύψους 210.000 ευρώ στο πλαίσιο της υπογραφής σύμβασης με την Κοινοπραξία Συμβούλων Μετρό Ελλάδος για την παροχή υπηρεσιών συμβούλων έργων.

Η σχετική προκαταρκτική έρευνα που διενεργήθηκε για την υπόθεση ολοκληρώθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς έχουν σοβαρές ενδείξεις ότι τα δύο αυτά πρόσωπα δωροδόκησαν κρατικούς αξιωματούχους, άγνωστους ακόμη στις αρχές, με σκοπό να ανατεθεί στην κοινοπραξία ο σχεδιασμός και η επίβλεψη σιδηροδρομικών έργων του μετρό.

Η έρευνα έφθασε στα δύο πρόσωπα μετά την κατάθεση ενός Βέλγου, ο οποίος ενέπλεξε στην υπόθεση και την εταιρία Thales, γνωστή στις ελληνικές αρχές από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Στην κατάθεση του ο Βέλγος υποστήριξε ότι η εταιρία έδινε μίζες και για έργα του μετρό, χωρίς ωστόσο η εισαγγελική έρευνα να καταφέρει να φθάσει στους αποδέκτες των χρημάτων.

Η υπόθεση πλέον θα χρεωθεί σε ανακριτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v