Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψάχνει εκτιμητές ακινήτων το ΥΠΟΙΚ

Δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από πιστοποιημένους εκτιμητές για σύνταξη εισήγησης για τον καθορισμό των τιμών εκκίνησης για τις νέες αντικειμενικές αξίες.

Ψάχνει εκτιμητές ακινήτων το ΥΠΟΙΚ

Εκτιμητές ακινήτων ώστε να διαμορφώσουν εισηγήσεις για την αναμόρφωση των αντικειμενικών αξιών αναζητά το Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως ανακοινώθηκε δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια η πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος από πιστοποιημένους εκτιμητές, εγγεγραμμένους στο Μητρώο πιστοποιημένων εκτιμητών στο πεδίο ακινήτων του υπουργείου Οικονομικών, για σύνταξη εισήγησης για τον καθορισμό των τιμών εκκίνησης που προβλέπονται στις παρ. 1 και 2 του άρθρου 1 της με αριθμό 1067780/82/Γ0013/09.06.1994 (Β΄549) απόφασης υπουργού Οικονομικών, όπως ισχύει (αριθμός ΑΔΑ: ΩΝΖΝΗ-ΓΡ7).

Νωρίτερα η Κ. Παπανάτσιου είχε δηλώσει πως η σύσταση των ειδικών επιτροπών για τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες θα γίνει στις αρχές του 2018.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο μνημόνιο η προθεσμία προσαρμογής των αντικειμενικών αξίων κοντά στα επίπεδα των αγοραίων, η οποία εξέπνεε στο τέλος του 2017, έχει παραταθεί για πολλοστή φορά έως το Μάρτιο του 2018.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί πως εάν από τις αναμενόμενες αυξήσεις αλλά και μειώσεις των αντικειμενικών αξίων απειλείται να διαταραχθεί ο εισπρακτικός στόχος του ΕΝΦΙΑ, θα υπάρξει η αναγκαία προσαρμογή στους συντελεστές του φόρου ακινήτων, ώστε και το 2018 να μπουν στο ταμείο 2,65 δισ. ευρώ μετά από βεβαίωση ποσού άνω των 3 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v