Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξτρα επίδομα θέρμανσης έως και 312,5 ευρώ

Αυξάνει αναδρομικά το επίδομα θέρμανσης της περασμένης χειμερινής περιόδου. Ποιους νομούς αφορά η απόφαση του ΥΠΟΙΚ. Σε αναμονή για τις ανακοινώσεις του φετινού επιδόματος.

Εξτρα επίδομα θέρμανσης έως και 312,5 ευρώ

Αναδρομική αύξηση του επιδόματος θέρμανσης για την περασμένη χειμερινή περίοδο και μόνο για την πρώτη κλιματική ζώνη, προβλέπει κοινή απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών (Τσακαλώτος, Χουλιαράκης, Αχτσιόγλου), διογκώνοντας το σχετικό κόστος για τον φετινό προϋπολογισμό κατά 15 εκατ. ευρώ.

Για τους κατοίκους των νομών Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων και Σερρών που δικαιούνταν επίδομα θέρμανσης προκύπτει αύξηση από τα 500 ευρώ στα 750 ευρώ για τον άγαμο και στα 937,50 ευρώ από 625 ευρώ για το ζευγάρι.

Την ώρα που οι καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης, περιμένουν -μάταια μέχρι τώρα- την απόφαση για το ύψος του επιδόματος την τρέχουσα χειμερινή περίοδο, η απόφαση για το περυσινό επίδομα, μοιάζει σαν να προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι των επικείμενων περικοπών οι οποίες έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές και αφορούν σε «μαχαίρι» του επιδόματος από τα 110 εκατ. ευρώ στα 55 εκατ. ευρώ.

Οι πληροφορίες ανέφεραν τις προηγούμενες ημέρες ότι δεν θα αλλάξουν τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος, αλλά θα ψαλιδιστεί η επιδότηση από τα 25 λεπτά ανά λίτρο κοντά στα 12,5 λεπτά. Ίδιοι δικαιούχοι, μισό επίδομα.

Σε αυτό το σκηνικό, η εκ των υστέρων αναθεώρηση του περυσινού επιδόματος, προκαλεί αίσθηση. Η απόφαση ορίζει ότι στην α' κλιματική ζώνη, για κάθε λίτρο κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης χορηγείται ποσό επιδόματος 0,375 ευρώ (από 0,25 ευρώ) και στις Β', Γ' και Δ' κλιματικές ζώνες, για κάθε λίτρο κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης χορηγείται ποσό επιδόματος 0,25 ευρώ ενώ τυχόν χρηματικά ποσά που θα προκύψουν από νέα εκκαθάριση καταβάλλονται έως 29-12-2017.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v