Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Η ένταξη της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση παραμένει σημαντική

Η απόφαση της ΕΚΤ να αρχίσει να αγοράζει ελληνικά ομόλογα θα μπορούσε να λειάνει περαιτέρω την πορεία της χώρας προς την ολοκληρωμένη πρόσβαση στις αγορές μετά τον Αύγουστο του 2018, τονίζει η Citigroup.

Citigroup: Η ένταξη της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση παραμένει σημαντική

Η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα QE της ΕΚΤ δεν είναι πλέον κρίσιμη για την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές, δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, όπως ανέφερε το Bloomberg, επισήμανε η Citigroup, αν και ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι πιστεύει ότι η ΕΚΤ θα συμπεριλάβει τελικά την Ελλάδα στο πρόγραμμά της.

Προς το παρόν, τα ελληνικά ομόλογα δεν ικανοποιούν τα κριτήρια της ΕΚΤ σε όρους πιστοληπτικής αξιολόγησης και γι' αυτό η ΕΚΤ έχει σε εφαρμογή το waiver.

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009.

H Citigroup σχολιάζει ότι η ενσωμάτωση στο QE έχει σαφώς γίνει λιγότερο σημαντική σε αυτό το στάδιο, αλλά η απόφαση της ΕΚΤ να αρχίσει να αγοράζει ελληνικά ομόλογα (κάτι το οποίο επί του παρόντος υπόκειται στη συμφωνία της περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους) θα μπορούσε να λειάνει περαιτέρω την πορεία της χώρας προς την ολοκληρωμένη πρόσβαση στις αγορές μετά τον Αύγουστο του 2018.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v