Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερευνα από Αρειο Πάγο για την πώληση όπλων στη Σ. Αραβία

Τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε η πώληση αμυντικού υλικού από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία ζητά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Ικανοποιημένος δηλώνει ο Π. Καμμένος.

Ερευνα από Αρειο Πάγο για την πώληση όπλων στη Σ. Αραβία

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, παρήγγειλε στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η πώληση αμυντικού υλικού (300.000 βλήματα τύπου 105 mm) από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία.

Επίσης, η κυρία Δημητρίου με την παραγγελία της ζητεί εάν έχουν διαπραχθεί αδικήματα και σε καταφατική περίπτωση, να δρομολογηθούν τα δέοντα.

Ακόμη, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε στην κυρία Τουλουπάκη σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου.

Αμεσα αντέδρασε ο υπουργός Αμυνας. Σε ανάρτησή του στο twitter σημειώνει: «Χαίρομαι ιδιαίτερα για την εντολή διερεύνησης της υπόθεσης διακρατικής για τη Σαουδική Αραβία όλα τα στοιχεία αποστέλλονται στην εισαγγελέα να σταματήσει επιτέλους η σπέκουλα του συγκροτήματος και των υπαλλήλων του».

Μ. Σπυράκη: Γιατί σιωπά ο Αλ. Τσίπρας;

«Aπό την πρώτη στιγμή καλέσαμε τον Πάνο Καμμένο να δώσει εξηγήσεις για την σκοτεινή ιστορία της πώλησης αμυντικού υλικού στην Σαουδική Αραβία, και - κυρίως - να απαντήσει γιατί επέλεξε να υπάρχει μεσάζοντας, ενώ αυτό ρητά απαγορεύεται από το νόμο», σχολιάζει η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος.

«Σήμερα ο Άρειος Πάγος διέταξε έρευνα την οποία θα αναλάβει η εισαγγελέας διαφθοράς. Ρωτάμε ευθέως τον κ. Τσίπρα: Γιατί εδώ και 11 μέρες σιωπά για τις επιλογές του συναρχηγού του;»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v