Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΔΑ Αττικής: Ρεκόρ στη ζήτηση φυσικού αερίου

Στις 21.000 ανήλθαν οι νέες συνδέσεις φυσικού αερίου από την αρχή του έτους. Νέο πρόγραμμα επιδότησης το 2018 από την ΕΔΑ Αττικής. Προτεραιότητα η πύκνωση του δικτύου, με επέκτασή του κατά 100 χλμ. την επόμενη πενταετία.

ΕΔΑ Αττικής: Ρεκόρ στη ζήτηση φυσικού αερίου

Υπερδιπλάσια ζήτηση σε επίπεδα-ρεκόρ φυσικού αερίου δείχνουν τα στοιχεία των νέων συνδέσεων που παρουσίασε η Εταιρία Διανομής Αερίου Αττικής.

Σύμφωνα με τον νέο γενικό διευθυντή της ΕΔΑ Αττικής Δημήτρη Παπακώστα, από την αρχή του έτους έως σήμερα έχουν γίνει αιτήσεις για 21.000 νέες συνδέσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, το μέγεθος αυτό είναι υπερδιπλάσιο από πέρυσι και 50% πάνω από τον στόχο.

Τα στελέχη της ΕΔΑ Αττικής απέδωσαν την έκρηξη της ζήτησης αερίου αφενός στο πρόγραμμα επιδότησης που έτρεξε η εταιρία για την αντικατάσταση συστημάτων πετρελαίου θέρμανσης με φυσικό αέριο και αφετέρου, στην εμπέδωση της συνείδησης των καταναλωτών πως το καύσιμο είναι ασφαλές και φθηνό.

Έτσι η ΕΔΑ Αττικής διαθέτει συνδεδεμένα 350.000 νοικοκυριά, ενώ προτεραιότητά της είναι η πύκνωση του υπάρχοντος δικτύου διανομής με επέκτασή του κατά 100 χλμ. στην επόμενη πενταετία.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρίας έκανε επίσης γνωστό ότι θα τρέξει και το 2018 πρόγραμμα επιδότησης, ενώ στελέχη της εταιρίας επιβεβαίωσαν και το σχεδιαζόμενο πρόγραμμα επιδότησης του ΕΣΠΑ για σύνδεση με το δίκτυο νοικοκυριών με χαμηλό εισόδημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v