Συνάντηση Τσακαλώτου - Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες την Τρίτη

Τα προαπαιτούμενα και το πρόγραμμα της γ' αξιολόγησης αναμένεται να μπουν στο επίκεντρο της συνάντησης στην οποία θα μετέχει και ο Γ. Χουλιαράκης. Θα προηγηθεί το EwG τη Δευτέρα.

Συνάντηση Τσακαλώτου - Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες την Τρίτη

Με τη συνεδρίαση του EuroWorking Group την ερχόμενη Δευτέρα και τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον κοινοτικό επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί την Τρίτη στις Βρυξέλλες (στις 16:30), το οικονομικό κυβερνητικό επιτελείο εισέρχεται για μία ακόμα φορά σε ρυθμούς αξιολόγησης.

Στην παρούσα φάση, θα αξιολογηθούν η πρόοδος επί των 113 προαπαιτουμένων, όπου οι πληροφορίες αναφέρουν καθυστερήσεις, αλλά στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να πατήσει γκάζι ώστε να έχουν κλείσει έως τον Δεκέμβριο τα 90 από αυτά και στο Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου να μπει η σφραγίδα ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης.

Τα τεχνικά κλιμάκια αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα στις 10-11 Σεπτεμβρίου, ώστε να αξιολογήσουν τη μέχρι τώρα πρόοδο. Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο θα φέρει ένα μεγάλο μερίδιο του βάρους της τρίτης αξιολόγησης, αναμένεται εντός των ημερών να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, προκειμένου να ξεμπλοκάρει η διαδικασία της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Θα προβλέπει ότι όσοι δεν συμπληρώσουν τα έντυπα δεν θα δικαιούνται συμμετοχή στην κινητικότητα και προαγωγή

Όπως δήλωσε σήμερα η αρμόδια υπουργός Όλγα Γεροβασίλη (στον Real FM), στόχος είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης (που αφορά το 2016)  έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Η έλευση των επικεφαλής δεν αναμένεται πριν από τα μέσα με τέλη Οκτωβρίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v