Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάθονται στο εδώλιο 21 άτομα για τα ιπτάμενα ραντάρ

Σε δίκη παραπέμπονται μεταξύ άλλων ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ Γιάννης Σμπώκος και στελέχη της Ericsson. Τ

Κάθονται στο εδώλιο 21 άτομα για τα ιπτάμενα ραντάρ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας θα καθίσουν 21 κατηγορούμενοι για την υπόθεση των ιπτάμενων ραντάρ, μεταξύ των οποίων ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος και ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ Γιάννης Σμπώκος.

Το Συμβούλιο Εφετών με το υπ΄αριθμόν 1115/2017 βούλευμα του παραπέμπει σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας τους 21 εκ των 26 κατηγορουμένων στην υπόθεση. Εκτός των Λιακουνάκου και Σμπώκου σε δίκη παραπέμπονται οι τραπεζίτες Ζαν Κλωντ Οσβαλντ και Φάνης Λυγινός, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας, ο βρετανός δικηγόρος Πίτερ Κόλεριτζ καθώς και στελέχη της εταιρίας Ericsson.

Οι κατηγορίες

Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται σε δίκη για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας σε βάρος του Δημοσίου με ζημία άνω των 150.000 ευρώ, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, κατ΄εξακολούθηση, από κοινού και κατά μόνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων και της άμεσης συνέργειας σε αυτό έχουν παραγραφεί.

Η υπόθεση

Σύμφωνα με την κατηγορία, διακινήθηκαν τεράστια ποσά από την Ericsson μέσω της εταιρίας Interaction του Θωμά Λιακουνάκου και τελικούς αποδέκτες επιτελικά στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τον Γιάννη Σμπώκο και τον ίδιο τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Στην εισαγγελική πρόταση ο αντεισαγγελέας Εφετών Χρίστος Μπαρδάκης ζητούσε την παραπομπή σε δίκη 17 ατόμων και περιέγραφε πώς ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος (σ.σ. είχε προφυλακιστεί για τις εν λόγω κατηγορίες) φέρεται να μοίρασε «μίζες» ύψους 1.6 εκατ. ευρώ, 756.291 δολαρίων και 24.9 εκατ κορωνών Σουηδίας με τελικούς αποδέκτες τους Ι.Σμπώκο, Ακη Τσοχατζόπουλο και άλλα υψηλά ιστάμενα στελέχη του υπουργείου προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v