Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προήχθη ο Γ. Αγγελής

Προήχθη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο εποπτεύων εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Γιάννης Αγγελής. Γιατί έμεινε εκτός προαγωγών η Γ. Τσατάνη.

Σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προήχθη ο Γ. Αγγελής

Εκτός προαγωγών έμεινε η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη η οποία εχει τιμωρηθεί πειθαρχικά για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου.

Ωστόσο προήχθη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο εποπτεύων εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Γιάννης Αγγελής ο οποίος ειχε καταθέσει αναφορά σε βάρος της κ. Τσατάνη (σ.σ. και σε αλλους ανώτατους και ανώτερους δικαστικούς λειτουργούς).

Η κ. Τσατάνη δεν προήχθη στο βαθμό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, λόγω της απόφασης του Δευτεροβάθμιου 9μελούς Πειθαρχικού Συμβούλιου του Αρείου Πάγου που επικύρωσε ποινή στέρησης μισθού 60 ημερών για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Ο κ. Αγγελής είχε καταθέσει δύο αναφορές καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο του σε βάρος της πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, του προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρου Ντογιάκου, αλλά και σε βάρος άλλων εισαγγελικών λειτουργών, όπως η Γεωργία Τσατάνη, ο Νικος Ορνεράκης κ.λπ.

Αρχικά οι αναφορές τέθηκαν στο αρχείο από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Μανώλη Ρασιδάκη.Όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της η νυν εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου, ανέσυρε από το αρχείο τις αναφορές.

ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ

Παράλληλα, από το ΑΔΣ προήχθησαν στο βαθμό του εισαγγελέα Εφετών οι αντεισαγγελείς Εφετών Χαράλαμπος Μωυσίδης, Ευάγγελος Κασαλιάς, Κωνσταντίνος Σαμαράς, Σοφία Αποστολάκη και Βασιλική Χριστούλη.

Σε αντεισαγγελείς Εφετών προήχθησαν οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Μαρία Σπυροπούλου, Ζωή Νικολάου, Δημήτριος Σταύρου-Βρακάς, Ευάγγελος Μαστάκας, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και Καλλιρόη Νταίκου.
Τέλος, σε εισαγγελείς Πρωτοδικών [προήχθησαν οι αντεισαγγελείς Πρωτοδικών Γεώργιος Πολυκράτης, Ιωακείμ Κασωτάκης, Ειρήνη Πελεκάνου, Κωνσταντίνα Θάνου, Στυλιανή Γιαιλόγλου και Δήμητρα Τσιαρδακλή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v