Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δραγασάκης: Ανάγκη για μια σύγχρονη και συνεκτική βιομηχανική πολιτική

Η έξοδος συνεπώς από την κρίση αλλά και η βιώσιμη συμμετοχή μας στο ευρώ απαιτούν μια νέα παραγωγική ταυτότητα, στην οποία θα είναι αυξημένη η συμμετοχή της μεταποίησης, τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Δραγασάκης: Ανάγκη για μια σύγχρονη και συνεκτική βιομηχανική πολιτική

Περισσότερα από 400 άτομα έδωσαν το παρόν και περισσότερες από 250 B2B συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο 5th Greek Exports Forum, που έλαβε χώρα την Τρίτη 30 Μαΐου στην Αθήνα, με τη συμμετοχή κυβερνητικών και θεσμικών φορέων και εκατοντάδων εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου.

Το 5th Greek Exports Forum, που αποτελεί πια θεσμό για τις εξαγωγές, διοργάνωσαν για πέμπτο συνεχόμενο έτος η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) και η Ethos Events, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Τουρισμού.

Κατά την κεντρική του ομιλία ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε μεταξύ άλλων πως «Ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, η δημιουργία ειδικών αναπτυξιακών εργαλείων για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων, η αύξηση της δημόσιας δαπάνης για την έρευνα, η ενεργοποίηση του εξωδικαστικού διακανονισμού για τα χρέη προς τράπεζες, Δημόσιο και ασφαλιστικά Ταμεία, η απλούστευση των διαδικασιών για την ίδρυση επιχειρήσεων, η βαθμιαία ανάκτηση της δυνατότητας χρηματοδότησης της οικονομίας, είναι μερικά από τα εργαλεία που συμβάλλουν ήδη ή αναμένεται να συμβάλλουν προς μια νέα, κοινωνικά υπεύθυνη, εξωστρεφή και καινοτόμα επιχειρηματικότητα. Η έξοδος συνεπώς από την κρίση αλλά και η βιώσιμη συμμετοχή μας στο ευρώ απαιτούν μια νέα παραγωγική ταυτότητα, στην οποία θα είναι αυξημένη η συμμετοχή της μεταποίησης, της αγροτοδιατροφικής παραγωγής, καθώς και των υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας. Οι ανοδικές τάσεις που παρουσιάζει η βιομηχανική παραγωγή τα τελευταία δύο χρόνια, δείχνουν ότι αυτό είναι εφικτό υπό τον όρο ότι αυτές οι τάσεις θα υποστηριχθούν από μια σύγχρονη και συνεκτική βιομηχανική πολιτική».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v