Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερχεται ρύθμιση για τα δάνεια ΟΕΚ

Στόχος είναι να εισπραχθεί σχεδόν 1 δισ. ευρώ. Η ρύθμιση θα αφορά περίπου 80.000 δάνεια. Εγκαινιάστηκε νέο γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών.

Ερχεται ρύθμιση για τα δάνεια ΟΕΚ

Ευνοϊκή ρύθμιση για την αποπληρωμή των δανείων που έχουν χορηγηθεί από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με τη διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, το υπουργείο θα προωθήσει ρύθμιση για 80.000 δάνεια του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, αλλά και για τα δάνεια που έχουν επιδότηση μέσω του οργανισμού, ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ.

Βάσει των εκτιμήσεων του υπουργείου, ότι το δημόσιο θα εισπράξει περίπου 956 εκατ. ευρώ, ποσό που θα δώσει τη δυνατότητα στον ΟΑΕΔ να ασκήσει τη δημόσια στεγαστική πολιτική.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν στη διάρκεια των εγκαινίων του νέου Γραφείου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ), σε χώρους του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού στην έδρα του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, Σολωμού 60 και Πατησίων.

Αναφερόμενος στο θέμα της υπερχρέωσης, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου ανέφερε ότι ψηφίστηκε νόμος, τονίζοντας ότι θα αποτελέσει «μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας».

Από την πλευρά του, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης σημείωσε ότι σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ θα δημιουργηθούν το προσεχές διάστημα ακόμη 10 κέντρα εξυπηρέτησης δανειοληπτών και για την καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των δανειοληπτών, ο ΟΑΕΔ και η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) υπέγραψαν σήμερα πρωτόκολλο συνεργασίας. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο ΟΑΕΔ θα μεριμνήσει για τη φιλοξενία ΓΕΥΔ εντός υποδομών του και η ΕΓΔΙΧ θα τα στελεχώσει με εξειδικευμένους υπαλλήλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v