Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΟΕ: Νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη στην ΤτΕ

Νέα 24ωρη απεργία στην Τράπεζα της Ελλάδος προκήρυξε η ΟΤΟΕ για αύριο 6 Μαρτίου 2008, ενώ την ίδια ημέρα συνεδριάζει το Γενικό Συμβούλιο του συνδικαλιστικού οργάνου.

ΟΤΟΕ: Νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη στην ΤτΕ
Νέα 24ωρη απεργία στην Τράπεζα της Ελλάδος προκήρυξε η ΟΤΟΕ για αύριο 6 Μαρτίου 2008, ενώ την ίδια ημέρα συνεδριάζει το Γενικό Συμβούλιο του συνδικαλιστικού οργάνου.

Αναλυτικότερα η εκτελεστική γραμματεία της ΟΤΟΕ που βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση και κατόπιν εξουσιοδότησης του Γενικού Συμβουλίου να προχωρήσει σε αποφάσεις αγωνιστικών κινητοποιήσεων ανάλογες με τις εξελίξεις που αφορούν στο Ασφαλιστικό, στα Ταμεία Υγείας και στην Κλαδική Σ.Σ.Ε. των Τραπεζοϋπαλλήλων, θεωρεί ότι:

1. Η ανακοίνωση της αναμενόμενης κατάθεσης του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου από την Κυβέρνηση αύριο Πέμπτη 6/3 στη Βουλή και η απόλυτη αδιαφορία της στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδος, στους οποίους προσπαθεί να μετακυλήσει τις δικές της ευθύνες εξαιτίας της αδιαλλαξίας της, η οποία έχει συντηρήσει το εκρηκτικό κλίμα και έχει οδηγήσει σε διεθνή διασυρμό τη χώρα μας.

2. Η απροθυμία άσκησης παρέμβασης εκ μέρους της Κυβέρνησης στις μεγάλες τράπεζες, που καθυστερούν αδικαιολόγητα να δώσουν εξουσιοδότηση για την έναρξη διαπραγματεύσεων υπογραφής Κλαδικής Σ.Σ.Ε., παρά τις διαβεβαιώσεις της Υπουργού Απασχόλησης στην ΟΤΟΕ.

3. Η επιμονή της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην ενοποίηση των Ταμείων Υγείας των τραπεζών (ΝΠΔΔ) με τα Ταμεία Υγείας των ΔΕΚΟ ανάλογης νομικής μορφής, παρά τις έντονες αντιρρήσεις της ΟΤΟΕ.

Αποκαλύπτουν τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης, που έχουν στόχο την πλήρη ισοπέδωση των ασφαλιστικών και των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στις τράπεζες, αναφέρει στην ανακοίνωση

Για το λόγο αυτό η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ, υλοποιώντας σχετική απόφαση του Γενικού Συμβουλίου αποφάσισε:

1. Σε συνέχεια της σημερινής δίωρης στάσης εργασίας που έγινε με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις τράπεζες, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ στα πλαίσια μιας συνολικής αγωνιστικής απάντησης του κλάδου απέναντι στην συνολική επιθετική πολιτική της Κυβέρνησης ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ο οποίος εντάσσεται στο συνολικό πλαίσιο δράσης της ΟΤΟΕ, που αποφασίστηκε χθες), ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΣ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008 ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ως πρώτο βήμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του κλάδου, αναφέρει η ΟΤΟΕ.

2. Σε συνέχεια αυτής της πρώτης άμεσης αντίδρασης στην Τράπεζα Ελλάδος, που βρίσκεται στην αιχμή των επιθέσεων της Κυβέρνησης αυτήν την ώρα, το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ, που θα συνεδριάσει αύριο Πέμπτη 6/3 θα αποφασίσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ως απάντηση στην αυταρχική πολιτική της Κυβέρνησης, προβάλλοντας ΟΛΑ τα αιτήματα του κλάδου που αφορούν:

i. ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ii. ΣΤΗΝ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΣΕ

iii. ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v